Forza Fighters

Tunet venter i semifinalene

Etter en flott innsats i forrige helgs puljespill hjemme i Slattumhallen er GIF-damene nå klare for NM-semifinaler mot seriemester Tunet. Dette er en reprise på semifinalene i 2022 der Tunet til slutt vant 3-1 i kamper.

I puljespillet forrige helg slo GIF i tur og orden Østensjø (6-1), NTNUI (9-2) og Stavanger (2-1). Man var dermed klare for semifinalene allerede før siste kamp mot Grei, og kampen mot de regjerende norgesmesterne endte med tap. GIF ble dermed nummer to i pulja bak nettopp Grei.

I den andre pulja gikk Tunet til topps foran Sveiva.

Toppfoto: Innebandyavisen

Slik spilles kampene

Tidligere møter
Lagene har møtt hverandre tre ganger i seriespillet denne sesongen, og hvor mye man kan lese ut av disse kampene er vanskelig å si.

I den første kampen mellom lagene 1. oktober vant Tunet hele 8-0. Store sifre ble det også da lagene møttes i Slattumhallen 16. desember. I den kampen vant Tunet 13-1.

GIF-damene har imidlertid spilt seg kraftig opp på nyåret, og den største bekreftelsen på det kom da lagene møttes i Høyenhallen 28. februar der GIF vant 5-4.

Det ble seier til GIF da lagene møttes i Høyenhallen for en liten måned siden. Nå venter semifinaler over best av fem kamper. Foto: Innebandyavisen

– Den tøffeste og morsomste motstanderen vi kunne fått
Damenes hovedtrener, Robert Jensen, gleder seg til semifinalekampene og trekker spesielt fram at det kommer til å bli bra trykk på både tribunen, banen og benken. Han trekker også fram at det er to lag med mange kvalitetsspillere som møtes, der begge lag har en blanding av rutinerte og yngre spillere på et høyt nivå.

– Det å møte Tunet i en semifinale er nok både den tøffeste og morsomste motstanderen vi kunne fått. For vår del handler det først og fremst om å stå fram som et lag, der alle må gjøre hverandre gode, sier Robert til gif-fighters.no.

Han trekker videre fram målvakt Thilde Fredriksen som en potensiell nøkkelspiller i semifinalene, og regner med et kampbilde der Tunet kommer til å ha klart fleste skudd på mål.

Robert Jensen (t.v.) og assistenttrener Christoffer Bråten-Austad fra kampen mot Tunet sist. Foto: Innebandyavisen

Hva venter på motsatt banehalvdel?
Å spille mot Tunet over best av fem kamper blir utvilsomt en stor utfordring for GIF-damene. Tunet vant serien klart etter å ha tatt 49 av 54 mulige poeng. Manglerud-laget var også seriens mestscorende lag (123 mål) og også det laget som slapp inn klart færrest (34 mål).

– Styrkene til Tunet er pasningsspillet og at de flytter beina raskt. Det blir derfor viktig at vi er godt organiserte og skrur ned tempoet i kampene til det vi håndterer, sier Robert.

Han trekker til slutt fram Marie Wolf som en spiller det blir viktig å nøytralisere på motstanderlaget, med sitt presise skudd og overblikk som kan skape trøbbel defensivt for GIF.

Vi ønsker GIF-damene masse lykke til!

Tekst: Jonas Neskvern / Gjelleråsen IF – Innebandy

← Kamp 1: Tunet – Gjelleråsen 4-1   |   Tam forestilling i siste serierunde →