Forza Fighters

Tam forestilling i siste serierunde

GIF hadde alt i egne hender før lørdagens oppgjør i Sarpsborghallen, men en tam forestilling som til slutt endte med et fortjent 3-7-tap gjorde at man endte på 9.-plass i Eliteserien 2023/24. Dermed går NM-sluttspillet 2024 uten GIF.

En kamp med lavt tempo
Det var på ingen måte et fyrverkeri av en innebandykamp de 153 fremmøtte tilskuerne fikk servert i Sarpsborghallen med tidvis lavt tempo og få store målsjanser. Sarpsborg klarte å utnytte personlige feil og noe tafatt forsvarsspill fra GIF i løpet av de to første periodene, og da lagene gikk til siste pause på stillingen 4-0 var oppgaven svært vanskelig for GIF.

Da Sarpsborg også scoret de to første målene i tredje periode var kampen i realiteten avgjort, og GIFs sluttspurt med tre scoringer i løpet av kampens fire siste minutter blir kun stående igjen som pynt på sluttresultatet.

Sesongen er over
Vålerenga tapte også sin kamp mot NOR 92, så GIF fikk hjelpen de trengte der, men ettersom også Akerselva tapte sin kamp mot Sveiva holdt ikke GIF sine 21 poeng til en plass i NM-sluttspillet denne sesongen. Vålerenga er nemlig foran på innbyrdes oppgjør. Begge lag har én seier hver, men målforskjellen i de to kampene er 11-10 i favør av hovedstadslaget.

Med det betyr det at de åtte sluttspillslagene blir Tunet, Greåker, Slevik, NOR 92, Harstad, Sveiva, Sarpsborg og Vålerenga. For Gjelleråsen og Akerselva er sesongen nå over, mens Sandnes må ut i kvalifisering der det skal avgjøres hvem som sikrer de to ledige plassene i Eliteserien 2024/25. Ull/Kisa må kommende sesong ta den tunge turen ned til 1. divisjon.

← Tunet venter i semifinalene   |   3 historiske poeng til Fighters-damene →