Forza Fighters

Etterlengtet seier i Slattumhallen

Sesongens første hjemmeseier ble innkassert da herrene tok imot Sarpsborg hjemme i Slattumhallen lørdag ettermiddag. Seieren var GIFs første siden man vant 6-2 i Sandnes 7. oktober, og med det ble rekken på fem kamper uten seier stoppet.

Endelig løsnet det offensivt
GIF har slitt veldig med det offensive spillet de siste par kampene, men leverte årsbeste hva gjelder antall skapte sjanser i denne kampen. Mot Sarpsborg fant de grønnkledde veien til nettmaskene hele ni ganger, og ekstra gledelig var det at seks spillere scoret mål og totalt tolv spillere gjorde poeng. En skikkelig laginnsats!

Med 33 skudd på mål, der 16 av dem kom fra midt i Sarpsborg sitt slott, var det på ingen måte et supereffektivt GIF-lag som hadde møtt opp til kamp denne lørdagen heller. Men energien og positiviteten var på et helt annet nivå enn de seneste kampene, og da klarte til slutt ikke Sarpsborg å stå imot.

Nykomponert rekke
Offensivt hadde den nye konstellasjonen med Petter Robøle som senter mellom Olav Falkeid og Ådne Mellum mye ballinnehav på offensiv halvdel. Særlig for førstnevnte ble det en morsom debut som senter i Eliteserien med tre mål.

Olav var også tilbake i normalt slag offensivt, og kunne (og kanskje burde) hatt både ett og tre poeng til.

Klatret fire plasser
I det som er en utrolig jevn eliteserie førte disse tre poengene til at GIF klatret opp fra 11.-plassen og helt opp til 7.-plass på tabellen. Det skiller riktignok svært få poeng mellom lagene fra 6.- til 11.-plass, så det å vinne disse innbyrdes oppgjørene er ekstra viktig.

GJELLERÅSEN – SARPSBORG 9-4 (3-2, 2-0, 4-2)
Skudd på mål: 33 – 21
Skudd totalt: 74 – 53
xG: 9.21 – 5.50
xG (av skudd på mål): 9.06 – 5.03

Halvspilt serie
Etter lørdagens kamp har herrene nå spilt 11 av 22 seriekamper. Det betyr at neste kamp nå er mot serieleder Tunet. Den kampen spilles allerede førstkommende onsdag i Slattumhallen.

Kampstart er kl. 19.

← Ga Tunet så lite motstand at de tok ut keeper’n   |   Full kollaps i Mjøndalshallen →