Forza Fighters

Fryktelig 1. periode kostet dyrt

GIF-gutta leverte en 1. periode til terningkast 1, og med fem mål å hente inn ble Harstad til slutt for sterke i Slattumhallen.

Dermed måtte herrene se at alle tre poengene ble med Harstad hjem fra Nittedal, og det var en stor skuffelse etter oppturen mot Sveiva forrige uke.

Passivt og energiløst
Det er vel to ord som godt beskriver inntrykket man satt igjen med etter de første 20 minuttene i Slattumhallen. Et rutinert og tydelig motivert Harstad-lag fikk lov til å dra ned tempoet allerede fra første sekund, og GIF-forsvaret som tidvis har fremstått meget solid denne høsten sprakk fullstendig opp.

Harstad scoret 1-0 allerede etter tre minutters spill, mens de midtveis i perioden scoret tre ganger i løpet av 3 minutter og 31 sekunder. På 0-4 tok GIF timeout, men Harstad rakk å få med seg enda en scoring før lagene tok pause på stillingen 0-5.

En rekke endringer i pausen
I pausen ble det gjort en rekke endringer på GIF-laget og inn kom blant andre Tommy Midtsveen og Sindre Buraas. I mål tok også Sivert Hanssen over for Tommy Fjeldaas.

GIF kom ut til andre periode med betydelig mer energi, og fikk også en tidlig redusering ved Ådne Mellum. Herrene produserte også en rekke store sjanser i de påfølgende minuttene, men målene uteble. Harstad var knapt på offensiv banehalvdel de første ti minuttene, men litt ut av ingenting fikk de etter hvert litt ekstra pusterom da 1-6-scoringen kom.

Resten av perioden var nokså svak, og dermed var ledelsen til Harstad fortsatt på fem mål da lagene gikk til siste pause.

Ådne Mellum scoret to mål og ble kåret til GIFs beste spiller mot Harstad. Foto: Tor Anders Dalland

Et iherdig forsøk
I 3. periode gikk GIF ut i hundre og reduserte til både 2-6 og 3-6 i løpet av de første 98 sekundene av perioden. Olav Falkeid stod bak begge scoringene, der den siste ble registrert som et selvmål. Dessverre klarte man ikke å få en fjerde scoring riktig ennå, og etter drøyt halvspilt periode kom et surt 3-7-mål.

Harstad så ut til å ha full kontroll på kampen, men GIF forsøkte en sluttspurt i spill 6 mot 5 de siste 4:40 av kampen. Både Tommy og Ådne reduserte hver sin gang, men det holdt dessverre ikke til et comeback. I stedet var det Harstad som fastsatte sluttresultatet til 5-8 i tomt bur, og dermed ble herrene sittende igjen uten poeng denne lørdagen.

19 sesonger med mål for Tommy
Tommy Midtsveen gjorde sin første kamp for sesongen da han kom inn fra start i 2. periode. 41-åringen scoret også i 3. periode og har med det 19 sesonger med mål i Eliteserien. Totalt har det nå blitt 299 mål i Eliteserien for Gjelleråsen/Holum, og så får vi se om scoring nummer 300 kommer i løpet av høsten.

← Hvor går grensa?   |   Kjempet til seg tre poeng i Rommenhallen →