Forza Fighters

Kjempet til seg tre poeng i Rommenhallen

Herrene klinket til med sesongens første seier da Sveiva ble slått 4-3 i Rommenhallen lørdag ettermiddag. Det var en jevnspilt kamp hele veien inn, men da det stod og vippet i 3. periode var det kaptein Olav Falkeid som til slutt satte inn den avgjørende scoringen.

Denne seieren var herrenes første i Rommenhallen siden 7. januar 2015. Det har altså gått over åtte år siden sist, og at seieren også kom etter en solid laginnsats var desto mer gledelig.

Olav Falkeid ble matchvinner med den avgjørende 4-3-scoringen mot Sveiva. Her fra kampen mot Slevik forrige runde. Foto: Tor Anders Dalland

Pangstart på kampen
Etter en solid torsdagstrening var det tredjerekka som fikk lineupen denne kampen, og det skulle vise seg å slå positivt ut. Allerede etter 30 sekunder sendte nemlig Herman Bjørndal-Riis GIF i ledelsen med et sjeldent dragskudd fra distanse.

GIF var klart best i åpningen og etter hvert kom også 2-0-målet ved Even Holm etter et strålende forarbeid av nevnte Herman.

Sveiva hadde ingen avslutninger på mål de første åtte minuttene, men da muligheten kom så satt også reduseringen og dermed 1-2. Like etter fikk GIF en utvisning, men undertallsgjengen holdt unna.

Resten av perioden var ganske rotete fra GIF sin side med en del slurv på offensiv banehalvdel. Sveiva tok etter hvert over initiativet, og hadde flere sjanser til å utligne. GIF forsvarte seg imidlertid godt, men med sekundet igjen av perioden kom til slutt utligningen på en klassisk «kjøkkenvei». Svakt forsvarsspill av GIF, og da gikk lagene til pause på stillingen 2-2.

Tre på rad i overtall
De første 10 minuttene av andre periode var lite å skrive hjem om for GIF sin del. Sveiva var det førende laget, men de rødkledde klarte ikke å sette sjansene sine mot et godt GIF-forsvar. Målvakt Tommy Fjeldaas var også i praktslag denne ettermiddagen, og leverte et par utrolige redninger på viktige tidspunkter i kampen.

Etter drøyt halvspilt periode fikk GIF muligheten i overtall og der fant Toms Niedre veien til nettmaskene for første gang i GIF-drakta. Et velplassert skudd fra høyt i slottet etter et fint innspill fra Mads Rongsjord. Scoringen var herrenes tredje i overtall på like mange kamper denne sesongen.

Etter scoringen åpnet kampen seg mer og Sveiva begynte etter hvert å slenge baller på mål fra distanse. GIF hadde stort sett god kontroll på disse, men med 48 sekunder igjen av perioden var det et skudd fra midtstreken som gikk via en GIF-kølle og i mål bak en utspilt Tommy. En veldig heldig scoring for Sveiva, men stillingen var likefullt 3-3 før de siste 20 minuttene.

Stillingskrig
Før 3. periode ble det gjort noen endringer i GIF-laget der man gjorde noen små endringer på rekkene samtidig som man gikk ned til to rekker. Det første som skjedde i perioden var at Olav sendte en ball rett i stolpen. GIF skapte flere sjanser i de påfølgende minuttene, men scoringen lot foreløpig vente på seg.

Først etter 49:31 spilt kom det forløsende 4-3-målet for GIF da Mads fant Olav med en lang diagonalpasning, og sistnevnte hamret ballen i nærmeste hjørne.

Sveiva jaget en ny utligning de siste 10 minuttene, men GIF spilte svært godt i forsvar og vertene klarte kun å produsere 2 skudd på mål i 3. periode.

Det solide forsvarsspillet skulle vise seg å holde kampen ut, og da sluttsignalet gikk kunne GIF juble for sesongens første seier etter 4-3 over Sveiva i Rommenhallen. Bestemannsprisen for GIF gikk selvsagt til Tommy, som med kun tre baklengsmål og flere matchvinnende redninger gjorde en strålende kamp mellom stengene.

Offensivt lugget det tidvis litt for både første- og andrerekka, men da det gjaldt som mest stod lagets to mest rutinerte spillere fram da Mads og Olav kombinerte på den avgjørende 4-3-scoringen.

← Fryktelig 1. periode kostet dyrt   |   Sesongåpnet hjemme mot Stavanger →