Forza Fighters

Før kampen: Tunet – Gjelleråsen

Kl. 16 i ettermiddag går startskuddet for herrenes eliteseriesesong 2023/24. Denne sesongen er Gjelleråsen/Holum sin 23. sesong på rad i Eliteserien, og det blir spennende å se om GIF-gutta kan heve seg etter å ha endt på kvalifiseringsplass de to foregående sesongene.

På Innebandyavisens tabelltips ble GIF tippet på 7.-plass av 12 lag, og for et lag som kun har vunnet 10 av de siste 42 eliteseriekampene man har spilt vil det i så fall være et solid steg i riktig retning.

Den regjerende seriemesteren venter
I dagens åpningskamp tar herrene turen til Høyenhallen for kamp mot regjerende seriemester Tunet. Der blir det et møte med blant andre GIF-gutt Colin Oustad, som tok valget med å bytte ut grønt med lilla etter forrige sesong.

Historisk sett har kampene mellom Tunet og GIF vært tette og jevne, men de foregående sesongene har Manglerud-laget hatt et solid overtak i disse kampene.

De åtte siste innbyrdes møtene lagene imellom har endt med seier til Tunet, og vi må tilbake til 7. oktober 2018 for å finne sist gang herrene slo Tunet. Den gangen vant GIF 6-5 i Høyenhallen i en sesong som til slutt endte med bronsemedalje. GIF ble for øvrig også da ledet av Paul André Hermansen.

Noen utskiftninger i sommer
Det har som alltid vært en del utskiftninger i løpet av sommeren. Den største profilen som har kommet inn dørene i Slattumhallen må sies å være den latviske forwarden Toms Niedre. Toms gjorde 36 poeng for Harstad forrige sesong, og hadde kun Robin Norstrøm foran seg på statistikken over flest utvisningsminutter.

Støtteapparatet har også blitt utvidet denne sesongen med Christian Kragerud og Jonas Neskvern som nye i trenerteamet sammen med Paul André Hermansen.

Spillere inn:
Toms Niedre (Harstad), Patrick Marigård (Søndre Vikings), Even Holm (tilbake fra studier), Herman Bjørndal-Riis (tilbake fra pause), Gard Espe (dobbellisens fra Nittedal).

Spillere ut:
Colin Oustad (Tunet), Robin Norstrøm (trapper ned), Thomas Hartvig (trapper ned), Oliver Robarth (trapper ned), Linus Karterud (trapper ned), Andreas Rimstad (militæret), Marcus Gardevåg (returnert til Sverige), Jonas Neskvern (inn i trenerteamet).

← Tap i Høyenhallen i serieåpningen   |   I dag starter VM-sluttspillet for U19 →