Forza Fighters

I dag starter VM-sluttspillet for U19

Denne uken spilles VM menn U19 i Frederikshavn. Totalt 16 nasjoner har tatt turen til den lille danske havnebyen for å delta i den 12. utgaven av turneringen.

Det er svært gledelig at GIF er representert med hele tre spillere i den norske 20-mannstroppen. Petter Robøle, Colin Oustad og Ådne Mellum er tre vaskeekte GIF-gutter som har gått gradene på aldersbestemte lag i klubben. De siste årene har gutta vært viktige bidragsytere på elitenivå, og plassene deres i en norsk landslagstropp er udiskutabel.

Vi har også fått en kort kommentar fra Petter Robøle om hva han tenker om å representere Norge i VM:

– Det er veldig gøy få muligheten til å spille for Norge i et verdensmesterskap, ingen ting er større enn det. Det blir ekstra spesielt når man får muligheten sammen med Colin og Ådne som jeg har spilt med hele livet. Det er nå vi får betalt for alle timene vi har i hallen. Vi skal gjøre alt for å ta Norge opp til A-VM igjen, sier han.

Gutta gjorde også en fin figur under VM-kvalifiseringen i Salzburg for tre måneder siden.

Ådne Mellum (t.v.), Petter Robøle og Colin Oustad skal representere Norge i VM menn U19. Foto: Privat

Slik spilles VM-turneringen
De 16 lagene som nå er på plass i Frederikshavn er fordelt i fire grupper bestående av fire lag. De åtte fremste nasjonene er fordelt i de to første gruppene, mens Norge er en del av gruppe D sammen med Australia, Singapore og Slovenia.

I motsetning til formatet vi kjenner til fra elite-VM er det faktisk ikke mulig for Norge å bli bedre enn nummer 7 i denne turneringen. Det spilles nemlig verken åttedels- eller kvartfinaler på U19-nivå, og dermed er de fire semifinaleplassene, samt plasseringskampene om 5./6.-plassen, forbehold de to beste lagene i gruppe A og B.

Åpner mot Singapore
De norske gutta åpner turneringen mot Singapore onsdag kl. 13. Det er en nasjon Norge i utgangspunktet skal kunne slå komfortabelt, men det skal uansett bli spennende å følge med på hvordan denne kampen utvikler seg.

Vi ønsker gutta masse lykke til med turneringen, og kommer tilbake med en liten oppsummering etter helgen.

Norske kamper:
Singapore – Norge (onsdag kl. 13.00)
Slovenia – Norge (torsdag kl. 13.30)
Norge – Australia (fredag kl. 13.30)

Slik spilles VM menn U19 2023. Oversikten er hentet fra u19wfc2023.dk.
← Før kampen: Tunet – Gjelleråsen   |   Herrene «gjorde jobben» i kvalifiseringen →