Forza Fighters

Herrene «gjorde jobben» i kvalifiseringen

Det ble en svært dramatisk kvalifiseringshelg da Gjelleråsen, Sjetne og Vålerenga skulle kjempe om to ledige plasser i Eliteserien 2023-24 denne helgen. GIF-gutta var utvilsomt klare favoritter til å ta den ene plassen, men det skulle vise seg å bli alt annet enn enkel motstand mot de to utfordrerlagene fra 1. divisjon.

Forutsetningene før helgen var i utgangspunktet enkle: Alle lagene skulle møtes én gang, og de to beste lagene etter de tre kampene er klare for Eliteserien 2023-24.

Jevne kamper
GIF startet kvaliken med en knapp 4-3-seier over Sjetne fredag kveld. I kamp nummer to mot Vålerenga på lørdag ble det derimot tap med sifrene 5-6. GIF endte dermed opp med 3 poeng og en målforskjell på 9-9.

Sjetne og Vålerenga avsluttet kvaliken med kamp søndag. Der var det Sjetne som vant 3-2.

Antall scorede mål ble utslagsgivende
Det at Sjetne slo Vålerenga gjorde at alle tre lagene endte opp med 3 poeng og en målforskjell på 0. Vi måtte derfor langt ned på tabellsorteringsreglene for å skille lagene, men under punktet scorede mål i innbyrdes oppgjør fikk vi altså fasiten.

GIF forsvarte til slutt plassen i Eliteserien med 9 scorede mål i kvalifiseringen, og det er vel neppe tilfeldig at tallet 9 ble avgjørende for GIF når det gjelder scorede mål. Vålerenga sikret andreplassen i kvaliken og dermed opprykk til Eliteserien med 8 scorede mål, mens Sjetne blir værende i 1. divisjon etter 6 scorede mål denne helgen.

Etter en sesong preget av mange nedturer og marginer imot gikk det heldigvis herrene vei denne gangen, og klubben har dermed sikret seg en plass på det øverste nivået for menn for 23. sesong på rad.

← I dag starter VM-sluttspillet for U19   |   Disse har gjort flest poeng totalt →