Forza Fighters

Nytt år med kvalik

Før den siste serierunden lørdag ettermiddag hadde herrene fortsatt muligheten til å karre seg opp på 10.-plass, og dermed unngå en ny sesong med kvalik for å berge plassen i Eliteserien. For at det skulle skje var man avhengige av tre poeng mot Sandnes, samtidig som Akerselva måtte tape etter ordinær tid mot Sveiva.

Kampen i Hanahallen var en av herrenes bedre denne sesongen. Særlig defensivt var det en klar forbedring fra de siste kampene, og til slutt vant man helt fortjent med sifrene 7-5.

Dessverre var ikke de tre poengene til særlig stor nytte, for i kampen mellom et Sveiva-lag i oppløsning og Akerselva i Rommenhallen vant gjestene hele 13-6.

Det er jo litt synd at tilfeldigheter i terminlisten med tanke på hvem som møter hvem i hvilken runde blir avgjørende, men GIF har uansett ikke gjort jobben selv tidligere i sesongen, så man har i grunn ingen andre enn seg selv å skylde på til syvende og sist.

Colin Oustad scoret to mål og ble kåret til GIFs beste spiller mot Sandnes. Foto: Innebandyavisen

Kvalik i Trondheim 17.–19. mars
11.-plass på tabellen gjør at herrene for andre sesong på rad må spille kvalifisering for å beholde plassen i Eliteserien. I fjor var det Ull/Kisa som arrangerte kvaliken på Jessheim, og der endte det altså opp med at nettopp Ull/Kisa, Narvik og GIF sikret seg de tre eliteserieplassene.

I år er det trondheimsklubben Sjetne som er arrangør, noe som betyr at det blir tur til Trøndelag for GIF-gutta om snaut tre uker.

Gjelleråsen har spilt i Trondheim to ganger tidligere på øverste nivå. I november 2005 ble Ugla slått 14-0 i Byåsenhallen i en kamp der Ketil Kronberg scoret fem mål. Den andre og hittil siste gangen herrene spilte i Trondheim var i februar 2010. Da var Nidaros motstander i Munkvollhallen, og GIF vant den kampen 12-1. Der scoret blant andre Robin Mattsson fire mål, mens «Hansa» Wilhelmsen scoret tre. Av dagens GIF-spillere kan vi ta med oss at Mads Rongsjord scoret én gang i oppgjøret som ble spilt for 13 år siden.

Slik endte Eliteserien menn sesongen 2022-23.
← Disse har gjort flest poeng totalt   |   Sendte Narvik ned etter målkalas →