Forza Fighters

Sendte Narvik ned etter målkalas

Etter en resultatmessig trøblete start på 2023 tok herrene en etterlengtet trepoenger da Narvik gjestet Slattumhallen lørdag ettermiddag. Seieren sendte samtidig nordlendingene ned i 1. divisjon – noe som betyr at GIF er sikret minimum kvalifisering denne sesongen.

Lørdagens kamp i Slattumhallen var av det målrike slaget, og med 4-4 på måltavla etter første periode var det bare en liten forsmak på hva som var i vente. Etter noen justeringer i pausen klarte imidlertid GIF å befeste en slags kontroll på kampen, men målene fortsatte likevel å renne inn begge veier.

Heldigvis var GIF hele tiden foran i målprotokollen, og da sluttsignalet gikk kunne man innkassere tre poeng med sifrene 13-9.

Vetle Mellum har vært en av formspillerne i GIF den siste tiden. Mot Narvik ble det 2 mål og 2 assist fra backplass for eldstebror Mellum. Foto: Innebandyavisen

Målrike kamper den siste tiden
22 mål i en innebandykamp er ikke daglig kost, og for herrene var dette faktisk første gang man scoret et tosifret antall mål denne sesongen.

Mye mål har også vært en klar tendens etter at 2022 ble til 2023. I kampene før jul scoret herrene i snitt 5,21 mål pr. kamp, mens man etter jul har scoret 7 ganger i snitt.

Dessverre har også antall baklengsmål økt omtrent tilsvarende med et snitt på 7,29 mål imot før jul mot hele 9 mål i snitt i de seks kampene på nyåret.

Første hjemmeseier siden september
Vi tar også med oss at herrene omsider klarte å stoppe den negative hjemmestatistikken. Etter 7-3-seieren over Ull/Kisa 24. september har det blitt sju strake tap i Slattumhallen, så disse tre poengene mot Narvik satte også en stopper for denne lite hyggelige rekken.

To kamper igjen av seriespillet
Totalt sett var dette en solid opptur for herrene, men kampen må imidlertid raskt legges til side for allerede førstkommende onsdag spilles sesongens siste hjemmekamp i Slattumhallen da NOR 92 kommer på besøk kl. 19.30.

Deretter avsluttes Eliteserien 2022/2023 med full runde på lørdag kl. 14 – der GIF skal fly vestover for å besøke Sandnes i Hanahallen.

← Nytt år med kvalik   |   VM-kvalifiseringen for kvinner starter i dag →