Forza Fighters

Herrene tar juleferie på trygg grunn

Onsdag kveld, tre dager før julaften, var herrene i aksjon for siste gang i 2022. Det endte til slutt med en 5-4-seier over nyopprykkede Ull/Kisa i Jessheim flerbrukshall. Med tre poeng i denne kampen tar herrene juleferie med 12 poeng, noe som holder til en 10.-plass på tabellen.

Det har vært en varierende høstsesong for herrenes del, og man har ikke plukket med seg like mange poeng som man kanskje burde, trodde eller hadde fortjent etter at 14 av 22 kamper er unnagjort. Det er imidlertid svært jevnt i Eliteserien denne sesongen, og hver eneste uke ser man overraskende resultater med lag fra både den øvre og nedre delen av tabellen involvert.

Fire seire
GIF står med fire seire så langt denne sesongen. Tre av disse har kommet på bortebane, og det er kun 7-3-seieren over Ull/Kisa i sesongens fjerde kamp som har resultert i en trepoenger i egen hall.

Ved utgangen av september stod man med to seire og to tap. En helt innafor åpning vil nok de fleste si, men det har gått betydelig tyngre etter sesonginnledningen. På de ti siste seriekampene er fasit to seire og åtte tap. Det inkluderer en tapsrekke på fem kamper som heldigvis ble stoppet da man slo Ull/Kisa på Jessheim i årets siste kamp.

Fire forskjellige målvakter
I løpet av sesongens 14 første kamper har herrene brukt hele fire forskjellige målvakter. Oliver Robarth har startet 6 kamper, Martin Krüger og Sivert Hanssen har startet 3 hver, mens Andreas Falkeid har startet 2.

Når det gjelder antall seire for målvaktene er det jevnt fordelt med én hver til alle fire.

Flest poeng
På Gjelleråsens interne poengstatistikk er det Olav Falkeid som leder an med 31 poeng (17 mål og 14 assist). Olav er med det lagets toppscorer, og er likt med Robin Norstrøm når det kommer til antall assist.

Topp 5:
Olav Falkeid, 31 poeng (17+14)
Robin Norstrøm, 23 poeng (9+14)
Simon Wiström, 17 poeng (14+3)
Ådne Mellum, 14 poeng (8+6)
Petter Robøle, 11 poeng (3+8)

Diverse bragder
» I løpet av denne sesongen har både Mattis Krüger, Linus Karterud og Thomas Hartvig scoret sitt første mål i Eliteserien.
» Robin Norstrøm har tangert Hans Roar Wilhelmsen sin rekord med poeng i 13 strake sesonger for Gjelleråsen/Holum. Robin sin rekke startet helt tilbake i sesongen 2010-11.
» Mads Rongsjord (152 mål) har passert 150 scorede mål i Eliteserien for GIF, mens Anders Mellum har passert 50 (51 mål).
» Olav Falkeid har passert 200 poeng totalt i Eliteserien (204 poeng. 168 i GIF og 36 i Sveiva).
» Olav har også klatret opp fra delt 10.-plass til 6.-plass på GIFs all-time poengstatistikk. Med 168 poeng har han kun Tommy Midtsveen, Ketil Kronberg, Mads Rongsjord, Robin Norstrøm og Hans Roar Wilhelmsen foran seg.

Tilskuertall
Etter 21 sesonger med eliteseriespill i Lihallen flyttet GIF opp til Slattumhallen i sommer. I de seks hjemmekampene som er spilt i Slattumhallen er det registrert totalt 693 tilskuere, noe som gir et snitt på 115,5 per kamp. Gjelleråsen er med det rangert som nummer 9 av 12 lag i Eliteserien når det gjelder tilskuersnitt.

Den mest besøkte kampen var for øvrig hjemmeåpningen mot Tunet der 155 personer tok turen til hallen.

Periode for periode

I. MÅL

Gjelleråsen har scoret totalt 73 mål og sluppet inn 102 denne sesongen. Scoringene er fordelt slik:

1. periode: 22 mål scoret og 33 sluppet inn. -11 i målforskjell.
2. periode: 25 mål scoret og 38 sluppet inn. -13 i målforskjell.
3. periode: 26 mål scoret og 31 sluppet inn. -5 i målforskjell.

II. SKUDD PÅ MÅL

Gjelleråsen har avsluttet totalt 281 ganger på motstanderens mål. Med 73 scorede mål gir det en uttelling på 25,98 prosent.

I snitt har GIF 20,07 avslutninger på mål hver kamp. Man har vunnet skuddstatistikken i fire kamper denne sesongen, mens i én kamp har den endt likt og i de ni resterende har motstanderen avsluttet flere ganger på mål.

GIFs motstandere har til sammenligning avsluttet 364 ganger mot mål. Med 102 baklengsmål betyr det at motstanderne har en uttelling på 28,02 prosent.

I snitt har GIF 26 avslutninger på mål imot hver kamp.

III. PERIODERESULTATER

Gjelleråsen har spilt 14 kamper denne sesongen, og deler vi opp de kampene i antall perioder er tallet 42.

1. periode: 5 vunnet, 2 uavgjorte, 7 tapte
2. periode: 5 vunnet, 0 uavgjorte, 9 tapte
3. periode: 6 vunnet, 3 uavgjorte, 5 tapte

Special teams
Over- og undertall er en viktig del av innebandy. Dersom man har en «special teams rating» på over 100 – som vil si summen av prosentene for vellykkede overtall og undertall – er det godt levert på de aller fleste nivåer.

Overtall: 15 mål på 29 forsøk. 51,72 prosent uttelling.
Undertall: 18 ganger holdt unna på 29 forsøk. 62,07 prosent uttelling.

Det gir en «special teams rating» på 113,79 som trolig er helt i toppsjiktet i Eliteserien. Dessverre har vi ingen statistikk for de øvrige elleve lagene.

Tid i overtall: 40 min og 41 sek. 1 mål scores pr. 2 min og 43 sek.
Tid i undertall: 45 min og 55 sek. 1 mål slippes inn pr. 4 min og 10 sek.

GIF scorer i snitt 0,74 mål pr. 2 minutter i overtall, mens man i snitt slipper inn 0,48.

Endringer i kampbildet
Gjelleråsen har i løpet av sesongens 14 kamper på et tidspunkt tatt ledelsen i 7 av dem. I 11 av kampene har man på et tidspunkt havnet under.

Ved én anledning denne sesongen har man snudd kampen til seier etter å ha havnet under med ett mål.

Man har også ved én anledning tapt kampen etter å ha ledet med ett mål, mens man i to kamper har tapt etter å ha ledet med to.

← Slevik ble for sterke i Slattumhallen   |   Uttak til VM-kvalifisering for U19 menn →