Forza Fighters

Poenggarantist returnerer hjem

I dag har vi gleden av å dele nyheten om at Olav Ansnes Falkeid igjen blir GIF-spiller. 24-åringen signerte kontrakten med klubben torsdag ettermiddag, og blir en viktig brikke i Paul André Hermansen sitt lag den kommende sesongen.

Olav har gått gradene gjennom aldersbestemte lag i klubben, og etter hvert opp på A-laget, før han sommeren 2017 tok turen til Sverige og spill for Umeå City. Året etter var han tilbake i GIF og leverte karrierebeste med 43 poeng (21+22) i sesongen 2018-19. De siste tre sesongene har han vært to perioder i Sveiva, både på utlån i 2019-20 og permanent i 2021-22, men nå er poenggarantisten tilbake i grønt for fjerde gang.

Totalt står Olav med 137 poeng i Eliteserien for GIF (59 mål og 78 assist) og 173 poeng om vi tar med poengene gjort i Sveiva.

Olav Ansnes Falkeid er tilbake i GIF. Her i kamp mot Slevik for noen sesonger tilbake. Foto: Tor Anders Dalland

Vi har tatt en liten prat med hovedpersonen selv, som utvilsomt ser fram imot å returnere til GIF.

– Valget om å komme tilbake til GIF var relativt enkel når Paul kom tilbake som trener. Jeg har veldig stor respekt for Paul og har alltid trivdes som spiller under han. Det blir også veldig godt å ta på seg den grønne drakta igjen og komme hjem til GIF, innleder Olav.

Selv om signeringen av Olav er viktig for klubben, så er det nok andre endringer som vil komme i fokus denne sommeren. Etter over 20 sesonger i Lihallen flytter nemlig Gjelleråsen IF – Innebandy den korte turen opp til nye Slattumhallen. Det er noe Olav også ser på som en fordel.

– Jeg gleder meg enormt til å spille i den nye Slattumhallen. Det blir veldig bra å få en treningshverdag der vi alltid trener i samme hall. Da kan vi forhåpentligvis gjøre dette til en ordentlig hjemmebane.

Avslutningsvis spurte vi Olav om hvilke forventninger han har til sesongen som kommer.

– Mine forventninger er at vi skal ut å konkurrere i hver kamp. De yngre har blitt ett år eldre og får vi satt strukturen og skapt en god kjemi i laget, så kan vi oppnå våre mål sammen, avslutter han.

Vi ønsker Olav velkommen tilbake til GIF, og gleder oss til å følge han og resten av laget i Slattumhallen denne sesongen.

Olav Falkeid i aksjon mot Sandnes under sesongen 2020-21. Foto: Tor Anders Dalland
← Rongsjord tilbake i grønt   |   GIF-spillere på alle de fire landslagene – fire jenter til VM →