Forza Fighters

NM-finale: Tunet – Gjelleråsen


Denne helgen går NM-finalene i de aldersbestemte klassene av stabelen i Sarpsborghallen. GIF er representert i G17-finalen der Tunet er motstander lørdag kl. 15.15.

Dette skulle i utgangspunktet vært en reprise på NM-finalen i G15-klassen for to år siden, men koronaviruset satte en stopper for finalen den gangen. Det er derfor desto mer gledelig at nettopp disse to lagene får en ny sjanse til å møtes i en NM-finale i år.

– Det blir en spennende kamp mellom landets to beste G17-lag. Gutta la ned en solid innsats under puljespillet og semifinalen, og viste seg helt klart verdige en plass i denne finalen. Vi føler oss godt forberedt til denne kampen og har stor tro på at vi er i stand til å yte vårt beste mot et godt Tunet-lag, sier hovedtrener Jonas Neskvern til gif-fighters.no.

Åpen kamp
Disse to lagene var i samme pulje da de innledende kampene ble spilt i Frogner- og Gjerdrumshallen for fire uker siden. Tunet endte på førsteplass der med 10 av 12 mulige poeng, mens GIF tok 8 poeng og ble nummer 2. Kampen lagene imellom endte imidlertid 2-2 og var helt jevnspilt over 2 x 20 minutter.

I semifinalene vant Tunet overlegent over Slevik med sifrene 8-1, mens et ineffektivt GIF-lag slo Fredrikstad 3-1 i den andre semifinalen.

Dette er en helt åpen kamp som kan gå begge veier. Tunet blir nok ansett som knappe favoritter og har på papiret en større bredde i troppen, men GIF har til gjengjeld bra med spets i laget og et toppnivå som er godt nok til å slå hvem som helst i denne aldersklassen.

Patrick Marigård (t.v.) og Petter Robøle blir viktige for GIF i dagens kamp mot Tunet. Her etter semifinalen mot Fredrikstad 24. april. Foto: innebandyavisen.no

Lenge siden sist
GIF var tidligere den dominerende klubben i de aldersbestemte klassene på guttesiden med hele åtte NM-gull i perioden 2011–2016, men etter det har det stoppet opp litt. Det skal riktignok nevnes at koronapandemien har ødelagt for i hvert fall én finale de siste årene, men uansett er det på høy tid at GIF igjen er representert når det skal spilles om medaljer.

Vi ønsker gutta masse lykke til og ser fram imot en severdig og innholdsrik finale.

← Dette er damenes nye hovedtrener   |   Tre GIF-lag spiller NM denne helgen →