Forza Fighters

NM G17 spilles denne helgen

Til helgen spilles NM i G17-klassen der ti lag skal kjempe om to plasser i NM-finalen i Sarpsborg 21.–22. mai. NM i de aldersbestemte klassene ble avlyst i fjor på grunn av koronaviruset, noe NM-finalene i 2020 også ble.

I 2020 skulle det som da var Gjelleråsen G15 spilt NM-finale mot Tunet, men dessverre ble den kampen, i likhet med det meste annet av idrett, avlyst.

G15 spilte seg fram til NM-finalen i 2020. Kommende helg skal gutta prøve seg i G17-klassen.

Nykomponert lag
Gjelleråsen har ikke stilt lag i seriespill i G17-klassen denne sesongen og helgens NM-lag vil bestå av en god blanding med spillere som har spilt Herrer Elite, Herrer 2, G19 og G16. Det er derfor knyttet spenning til hvor man står nivåmessig sammenlignet med resten av G17-klassen.

Til tross for to sesonger preget av koronarestriksjoner har man beholdt stammen i både spillerstallen og trenerteamet siden man feide all motstand av banen i G15-NM for to år siden. Den gangen vant man samtlige fire gruppespillskamper, samt både åttedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen svært komfortabelt.

Men to år har gått og som alle idrettskyndige er klar over så kan man ikke lene seg på tidligere prestasjoner i altfor lang tid.

Ådne Mellum (t.v.), Colin Oustad og Petter Robøle er blant spillerne som skal i aksjon for Gjelleråsen i NM G17. Her i aksjon for Herrer Elite hjemme mot Fredrikstad tidligere denne sesongen. Foto: Tor Anders Dalland

– Vi ser fram imot en spennende helg, og dette er noe vi har gledet oss til lenge. Særlig etter at finalen i 2020 ble avlyst har vi ventet på muligheten for en ny god NM-turnering. Vi går inn til denne helgen med god tro på oss selv, og forventer at vi med prestasjoner opp mot vårt toppnivå vil være i stand til å hamle opp med samtlige lag, sier hovedtrener Jonas Neskvern til gif-fighters.no, og fortsetter:

– I motsetning til for to år siden har vi i år ingen anelse om nøyaktig hvor vi står sammenlignet med de andre lagene. Vår største utfordring blir å få samhandlingen til å sitte, samt komme raskt inn i riktig mentalt modus, noe som er helt avgjørende i cupspill. Man har ikke råd til mange feilskjær med kamper på 2 x 20 minutter, og det blir viktig at vi klarer å få kampene inn i vårt spor og spille på våre premisser.

Starter mot Tunet
GIF har havnet i gruppe A sammen med Ajer, Sarpsborg, Sveiva og Tunet. Sistnevnte er motstander i første kamp lørdag kl. 10, og da får man umiddelbart en indikasjon på hvor nivået ligger.

I gruppe B skal Akerselva, Fredrikstad, Lørenskog, Sjetne og Slevik gjøre opp om to semifinaleplasser.

Kampene spilles i Gjerdrumshallen og i Frogner idrettspark.

← Tre GIF-lag spiller NM denne helgen   |   Tunet ble for sterke i semifinalene →