Forza Fighters

Slik blir kvalifiseringen til Eliteserien 2022-23

Det har snart gått tre uker siden herrene avsluttet seriespillet i Sarpsborghallen 5. mars. Det endte til slutt med en 10.-plass på tabellen for GIF-gutta etter det som vel kan betegnes som et nødskrik, der man ble reddet av at Slevik slo Fredrikstad i sin kamp i siste serierunde.

10.-plassen ga som kjent muligheten for å redde plassen gjennom kvalifisering. GIF har ikke spilt kvalifisering siden man sikret opprykket fra 1. divisjon i mars 2001, så dagens mannskap har naturlig nok lite erfaring med akkurat dette formatet.

Fire utfordrere fra nivået under
I kvalifiseringen som spilles i Jessheim is- og flerbrukshall stiller totalt fem lag. I tillegg til GIF er det disse fire lagene som kommer som seriemestere fra hver sin avdeling i 1. divisjon:

Fjell-Kameraterne (Sørvest)
Narvik (Nord-Norge)
Sjetne (Midt-Norge)
Ull/Kisa (Østlandet) – teknisk arrangør

Felles for disse fire lagene er at ingen av dem har spilt på eliteserienivå tidligere. Herrene har derfor lite kjennskap til helgens motstandere, noe som er et ekstra spenningsmoment i inngangen til kvalifiseringen.

De tre beste spiller i Eliteserien 2022-23
Formatet denne helgen er at alle de fem lagene skal møte hverandre én gang innbyrdes. Totalt ti kamper. Resultatene fra disse kampene gir grunnlaget for en tabell der de tre beste lagene sikrer seg en plass i Eliteserien kommende sesong. Grunnen til at de tre beste sikrer en plass er at Eliteserien skal tilbake igjen til 12 lag etter to sesonger med 11 lag.

Kampene spilles over 3 x 20 minutter med effektiv spilletid, men i motsetning til vanlig seriespill så utføres det ikke straffeslag ved uavgjort resultat.

Det blir utvilsomt en spennende helg på Jessheim der herrene skal kjempe for sin 22. sesong på rad på øverste nivå. Vi håper på støtte fra så mange GIFere som mulig på tribunen og vil oppdatere fortløpende etter hver kamp med et kort referat og statistikk.

← Tilbakeblikk: Kvalifiseringen i 2001   |   Like langt etter to kamper →