Forza Fighters

Forutsetningene før siste serierunde

I dag skal eliteseriesesongen 2021-22 avsluttes med fem kamper kl. 14. Det står mye på spill i bunn av tabellen der det skal kjempes om plasseringene 9–11. Før vi ser nærmere på de involverte lagene kan vi ta en gjennomgang av hva de forskjellige plasseringene innebærer.

9.-plass – Nøytral plassering. Sesongen avsluttes uten sluttspill eller fare for nedrykk.
10.-plass – Kvalifiseringsplass. Sesongen fortsetter med kvalik 25.–27. mars for å beholde plassen.
11.-plass – Nedrykksplass. Sesongen avsluttes med direkte nedrykk til 1. divisjon.

Et godt, men skummelt utgangspunkt
Etter onsdagens seier over Akerselva befinner GIF seg i skrivende stund på 10.-plass. Det er plassen som vil gi kvalifisering, men man kan også ende på 9.-plass eller 11.-plass avhengig av hvordan det går i dagens kamper.

Det er jevnt i bunn av tabellen før siste serierunde.

Fredrikstad, på plassen bak GIF, skal møte Slevik i Gressvikhallen. Det er en hall Fredrikstad aldri før har tatt poeng i, men Fredrikstad slo nettopp Slevik på hjemmebane tidligere denne sesongen. Ettersom Slevik heller ikke har noe å spille for så må nok Fredrikstad regnes som favoritter før det oppgjøret.

Det er innbyrdes oppgjør som teller
Noe å ta med seg for GIF er at man er bedre enn både Akerselva og Fredrikstad på innbyrdes oppgjør. Ved poenglikhet er det innbyrdes oppgjør som avgjør lagenes tabellplassering fremfor den tradisjonelle målforskjellen.

GIF har best statistikk innbyrdes mot både Akerselva og Fredrikstad, så dersom vi får et scenario der to av lagene ender på lik poengsum vil GIF gå foran i alle tilfeller. Slik ser innbyrdes-statistikken ut:

GIF har slått Fredrikstad i begge de to innbyrdes kampene denne sesongen, mens mot Akerselva har lagene vunnet én kamp hver.

Det er mye som er usikkert i forkant av disse to kampene, men det vi vet er at GIF er sikret 9.-plass om det blir seier etter ordinær tid mot Sarpsborg. 10.-plassen kan sikres ved at man vinner etter straffer eller at Fredrikstad tar 0 eller 1 poeng mot Slevik.

Det er mange ulike scenarioer å ha i bakhodet når GIF skal i aksjon i Sarpsborghallen i ettermiddag.
← Før kampen: Sarpsborg – Gjelleråsen   |   Saksliste til årlig møte →