Målfest i Lihallen

LIHALLEN: Gjelleråsen – Fredrikstad
Det ble et målrikt bunnoppgjør i Lihallen da herrene fikk besøk av Fredrikstad lørdag kveld. GIF-gutta fikk en drømmestart på kampen med ledelse 5-0 allerede før 12 minutter var spilt, og ledelsen skulle vise seg å holde kampen ut.

Kampen bølget fram og tilbake og begge lag varierte tidvis voldsomt i prestasjonene. Heldigvis viste herrene nok kvalitet og spillehumør denne kvelden til å punktere kampen med tre scoringer tidlig i 3. periode.

Dette var en kamp som inneholdt det aller meste med totalt 20 scoringer, 59 avslutninger på mål og 31 utvisningsminutter – inkludert en kampstraff for gjestene.

Simon Wiström (5), Henrik Amundsen (2), Anders Mellum, Herman Bjørndal-Riis, Ådne Mellum, Robin Norstrøm, Daniel Johansen, Even Holm og Eivind Hoem tegnet seg alle på scoringslisten for herrene.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Fredrikstad
Klikk her for preview: Før kampen

Litt statistikk
Dette var 18. gang i historien at GIF/Holum scoret 14 eller flere mål i en eliteseriekamp. Forrige gang det skjedde var 22. september 2019 da Harstad ble slått 16-6 i Rommenhallen. For å finne klubbens målrekord må vi helt tilbake til Holum-tiden da Holum slo Øreåsen 18-6 i Øreåshallen 30. oktober 2004.

Med 5 mål denne kampen er Simon Wiström nå oppe i totalt 21 scoringer denne sesongen. Forrige GIF-spiller som scoret fem ganger i samme kamp var Gustav Karlsson mot Sandnes 5. oktober 2019.

To bortekamper venter
Etter lørdagens seier gjenstår det nå fire kamper for herrene i Eliteserien. Neste kamp spilles allerede førstkommende onsdag borte mot NOR 92, før man avslutter uka med tur til Tindlundhallen og kamp mot Greåker på søndag.

Med tre poeng i denne kampen er herrene nå oppe i 10 poeng etter 16 spilte kamper. Det er tre poeng foran Fredrikstad på direkte nedrykksplass, men i realiteten er den avstanden fire poeng ettersom GIF har vunnet begge de to innbyrdes kampene. Opp til Akerselva på 9.-plass er avstanden seks poeng.

← Før kampen: NOR 92 – Gjelleråsen   |   Tunet ble for sterke →