Tok ett viktig poeng mot Harstad

Søndag ettermiddag fikk herrene besøk av Harstad til kamp i Elvetangen flerbrukshall. Det var ventet å bli en tett og jevn kamp mellom to lag på nedre del av tabellen, og poeng i denne kampen var svært tiltrengt for begge lag.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Harstad
Klikk her for preview: Før kampen

ELITESERIEN – KAMP 15

ELVETANGEN: Gjelleråsen – Harstad 4-5 (1-1, 2-3, 1-0, 0-1) e.str.

Etter 60 nervepirrende minutter måtte det straffeslag til for å avgjøre hvem som skulle få med seg det ekstra poenget mellom Gjelleråsen og Harstad. Der skulle det vise seg at gjestene fra Nord-Norge var sterkest og GIF måtte dermed nøye seg med ett poeng i denne kampen.

Det var et oppgjør som bølget fram og tilbake, men med forholdsvis få sjanser begge veier. GIF tok ledelsen 2-1 tidlig i andre periode, men noen svake bytter i minuttene etter gjorde at Harstad scoret tre mål i løpet av 1 minutt og 32 sekunder.

Til tross for at man havnet bakpå med to mål så klarte GIF-gutta å krige seg tilbake til 4-4 og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag. Der bommet GIF på alle sine fire forsøk, mens Harstad scoret på to av sine. Dermed måtte GIF ta til takke med ett poeng.

Robin Norstrøm, Mikael Broms, Eivind Hoem og Daniel Johansen scoret herrenes mål.

Litt statistikk

GIF holdt buret rent de siste 32 minuttene av kampen. Før denne kampen hadde herrene kun holdt nullen i 1 av 42 perioder denne sesongen, og ikke holdt nullen i 3. periode siden kampen mot Akerselva 10. oktober 2020. Siden den kampen har man spilt 24 tredjeperioder uten å holde nullen før denne kampen.

Robin Norstrøm scoret sitt eliteseriemål nummer 149 i karrieren. Med det passerte han Mads Rongsjord (148) som tredje mestscorende spiller i GIF/Holum-historien. Tommy Midtsveen (297) og Ketil Kronberg (204) er de to foran Robin på den lista.

Nøkkelkamp venter

Det ene poenget GIF fikk med seg her holder til å klatre opp til 10.-plass på tabellen. Man er nå à poeng med Fredrikstad på plassen bak, men GIF er foran østfoldingene på innbyrdes oppgjør etter 5-2-seieren i høst. Fredrikstad har imidlertid to kamper mindre spilt, så det blir litt av en duell de siste rundene.

GIF fikk også brutt rekken på sju kamper uten poeng, og det gir nok litt ekstra selvtillit før nevnte Fredrikstad kommer på besøk til Lihallen lørdag 12. februar. Det blir en ny viktig kamp i bunnen av tabellen.