Forza Fighters

Tunet borte på søndag

Da er det damene sin tur til å spille sin andre kamp denne sesongen. De møter tunet borte, som er storfavoritter til å vinne serien og NM-gull i konkurranse mot Grei. Damene kommer inn i denne kampen med en 6-1 seier i seriepremieren mot Stavanger i bagasjen. Tunet kommer også med en 11-0 seier mot Stavanger, da Stavanger spilte to kamper i serieåpningshelgen. Men der tar imidlertid likhetene mellom laget slutt.

Tunet er et lag som har vært et topplag i flere sesonger. Deres prosesser i utviklingen som et lag og deres treningskultur har kommet lenger enn det GIFs damelag har. Men målet til GIF er det samme som for herrelaget: å ta det neste steget. På det området har damelaget tatt flere steg spillemessig, i treningshverdagen og kravene vi stiller man stiller til hverandre har blitt høyere. Det skal bli spennende å se hvordan damene håndterer kampen på søndag mot storfavorittene Tunet i Høyenhall kl. 18:00.

Lagene har møttes to ganger under sesongoppkjøringen. Den 12/8 ble resultatet 14-2 til tunet i en ordinær treningskamp, og i treningsturneringen i Rommenhallen 22/8 ble det igjen seier til Tunet med 5-2. At disse kampene og resultatene ikke betyr noe kan vi høre at Jonas Boväng ikke legger særlig vekt på.

-Nei, det er uviktig hvordan resultatene var da. Nå er det mer viktig da det handler om å vinne og å ta poeng. Jeg synes vi har hatt en heftig prosess siden vi startet sammen og jeg bestemte meg for å satse på dette. Min følelse har vært veldig lik den utviklingen som var med den svenske klubben IBK Lockerud Mariestad som jeg trente før jeg kom til Norge. Det er et sultent lag/spillere som vil framover og som er veldig lojale mot det å jobbe hardt. Det er min grunnsten i alle lag, også tar vi det derfra. Det har skjedd mye på kort tid.

Om vi skal ta poeng mot et sterkt Tunet så gjelder det for damene å ha en god dag. Å utfordre Tunet akkurat nå er nok litt for mye å be om. Men hører man på hvordan Jonas Boväng ser på kampen på søndag så ser han positivt på utfordringen som laget står overfor.

 -Det handler om å sette vårt spill, og ta bort tankene som laget og spillerne har hatt om lagene i toppen, at de ikke tror at de klarer å spille jevnt eller vinne. Det er som å starte kampen i oppoverbakke der man har ett mål mot seg fra start. Respekt og ydmykhet skal man ha for alle lag, og Rune Ali, som jeg kjenner privat, har gjort en veldig bra jobb med Tunet. Jeg tror på vårt lag, og vi må bare ha fokus på det vi skal gjøre. Å gå ut og våge å spille, å slippe tankene om at vi ikke er bra nok er viktig tror jeg. Det er noe vi jobber med hele tiden.

Mange spillere har sett bra ut på trening, og nok en god treningsuke er ferdig. Det er ingen tvil om at laget er godt forberedt. Hvordan kommer kampbildet til å se ut til slutt Jonas?

 –Kampbildet kommer til å bli noe annerledes for oss enn det det var mot Stavanger hjemme. Ingen kamper er like, og vi må endre taktikken etter hvilken motstander vi møter. Men vi har en tanke om hvordan vi skal håndtere kampen på søndag. Dagens GIF er et lag som er mer fleksible i kampene. Jeg forventer at Tunet kommer til å komme ut og kjøre ordentlig mot oss direkte fra start.

Dommere i denne kampen er Kenneth Halvorsen og Jerry Johansson. Kampen starter 18:00 på søndag i Høyenhall. Ta gjerne turen dit og støtt damene!

← Det ble tap hjemme mot Sandnes   |   Vi er trent til å kunne spille 2-3 kamper i uka →