Seier mot Stavanger i seriepremieren

Det ble seier mot nykommerne Stavanger. Med ledelse 3-0 og 16-0 i skudd etter første periode, kobler GIF et skikkelig grep om denne kampen. De vinner ballen høyt, og skaper et godt press mot Stavanger, som må jobbe hardt, og jobber hardt for å holde GIF når de kommer inn både press og i spillet bakfra med ballen. Det var et totalt dominerende GIF som går til pause med full kontroll i de første spilte 20 minuttene av denne kampen.

I den andre perioden kommer Stavanger ut med en annen energi, og forstyrrer GIF mer i sine omstillinger. De er nærmere spillerne sine og GIF sliter med å komme inn i et strammere og mer oppsatt forsvar i Stavanger. Skuddene er 11-9 til GIF, og det viser tydelig at flere sjanser utveksles i begge retninger. Stillingen er 5-1 og GIF må gå til pause med en firemålssmargin før siste periode.

I den tredje perioden kommer GIF ut mer kontrollert, tydeligere og tar tak i spillet. Et Stavanger som ser mer og mer slitne ut. GIF har mer ball, men de virkelig farlige situasjonene er vanskelige å få til, det er klart at de liker å spille den ekstra pasningen, i stedet for å ta et initiativ i angrepsspillet. Den siste perioden ender 1-0 til GIF og skuddene vinnes med 11-3. Det spilles på alle spillere i denne første kampen i serien, og alle får spilletid som var i troppen denne dagen. Morsomt å se den unge spilleren Caroline Hicks Johnsen få gjøre bytte og sin første kamp i Eliteserien.

Jonas Boväng sier etter kampen:

Vi har et godt grep om hendelsene på banen i den første perioden. Der vi virkelig har høy energi, vinner ballen, dueller og noen ganger spiller veldig fint angrepsspill. Er veldig fornøyd med prestasjonene våre der. Den andre perioden kollapser vi samtidig som Stavanger gjør det vanskelig for oss, vi blir for komfortable, og avgjørelsene blir mer og mer kalde, vi er ikke inne og utfordrer i den hete sonen i deres oppstilte terning, men blir veldig komfortable . I den tredje perioden har vi kontroll, skaper en del. Vi får også luftet alle spillerne, og alle får være med på denne premieren. En styrke å ikke å slippe inn et eneste mål i kampen 5 vs 5. Siden vi holder tett i 3 av 4 boxplay. Vi fikk også plass til å jobbe med ren trening på slutten, ettersom vi får trene kampen 6 mot 5 på slutten i en kampsituasjon. Jeg tror sterkt på å komme inn i øyeblikket når kampen er vunnet. Veldig glad for at vi sammen vinner de 3 første poengene, og det blir flere.

Tusen takk til alle som kom og støttet damene i denne kampen. Vi håper at alle 64 personene kommer tilbake i neste hjemmekamp som er mot Sveiva 3/10 søndag klokken 19.00. Neste kamp er mot en av favorittene og seriemesterne Tunet 26/9 søndag klokken 18:00 i Høyenhallen. Håper du tar en tur og støtter oss.

← Herrene er klare for å gå inn i den tredje runden   |   Helt nye oppgaver og klare rammer for hvordan vi skal spille →