Målrik generalprøve i Tindlundhallen

Mandag kveld var herrene på plass i Tindlundhallen der Greåker ventet i siste treningskamp før seriestart. Med Tunet på motsatt side i søndagens serieåpning var dette en fin test mot et av lagene som er ventet å kjempe helt i toppen.

TINDLUNDHALLEN: Greåker – Gjelleråsen 11-7 (2-2, 4-2, 5-3)

Mål: Wille Alfredson (2), Mikael Broms, Robin Norstrøm, Even Holm, Alexander Njøs.
Gjelleråsens andre mål i kampen ble registrert som et selvmål.

Tok ledelsen to ganger i første periode

I første periode fikk GIF en drømmestart da Mikael Broms fant veien til nettmaskene allerede i første spilleminutt. Ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge for kun et par minutter senere kom utligningen fra Greåker.

Herrene leverte særlig defensivt en solid periode og stillingen holdt seg helt til det gjenstod snaue tre minutter til pause. Da tok GIF vare på en god kontringsmulighet som til slutt endte med et selvmål fra Greåker. Minuttet senere oppstod det en noe kaotisk situasjon foran eget mål der ballen spratt hjemmelagets vei og dermed 2-2 etter de første 20 minuttene.

Havnet bakpå i midtperioden

I andre periode tok Greåker ledelsen tidlig etter scoring i overtall. Deretter kom 4-2 på et straffeslag og 5-2 etter markeringssvikt hos GIF. Med tre mål bak gjaldt det for herrene å slå raskt tilbake, og det greide man da Wille Alfredson reduserte i kjølvannet av et mislykket overtallsspill.

Dessverre svarte Greåker med å øke ledelsen til 6-3 halvminuttet senere, men Wille Alfredson var ikke ferdig med sine offensive bidrag denne kvelden, og scoret sitt andre mål i perioden – denne gang i overtall. Willes reduseringsmål ble også periodens siste scoring og dermed kunne Greåker gå til pause med ledelse 6-4.

Sprakk opp defensivt

GIF startet tredje periode i overtall etter en Greåker-utvisning på tampen av midtperioden. Det resulterte i en ny redusering i spill fem mot fire – denne gangen signert Robin Norstrøm. Med kun ett mål bak var det igjen full spenning i kampen, men dessverre for GIF ventet noen svært svake minutter defensivt.

Greåker utnyttet enkle balltap fra GIF og kontret inn den ene scoringen etter den andre, noe som førte til at stillingen var 9-5 etter halvspilt tredje periode. Jonas Boväng tok en time out for å samle troppene, men hawaii-innebandyen fortsatte.

Lagene scoret to ganger hver i siste halvdel av perioden, og dermed endte det til slutt med seier 11-7 til Greåker i det som ble litt av et målshow i Tindlundhallen. GIFs to siste mål ble scoret av Even Holm og Alexander Njøs.

– En prestasjon som er helt godkjent av oss. Vi får i det store og hele det kaoset vi vil ha i duellspillet når vi får kontringer på dem. Vi er godt trente, er oppe i ringa og setter mye i dag. Nå handler det om at luke bort utydeligheter i avgjørelsene våre og bli mer tydelige i de situasjonene vi må vinne, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no etter kampen.

Totalt sett var dette en fin generalprøve for herrene. Offensivt er det solid med sju scoringer i Tindlundhallen, men det må fortsatt jobbes videre med spill mot etablert forsvar. Defensivt var det lenge veldig bra, men i de siste 40 minuttene sprakk det litt opp i perioder. Elleve baklengsmål er helt klart for mye om man skal vinne innebandykamper, så her må det tettes igjen enda mer når Tunet venter i serieåpningen på søndag.