Forza Fighters

Klarte ikke å fullføre mot Sarpsborg

Tidlig søndag ettermiddag var herrene på plass i Skjeberghallen for kamp mot Sarpsborg. Seriespillet nærmer seg med stormskritt og da denne kampen ble spilt var det nøyaktig to uker til serieåpningen mot Tunet 12. september.

SKJEBERGHALLEN: Sarpsborg – Gjelleråsen 7-4 (2-2, 1-2, 4-0)

Mål: Daniel Johansen (2), Simon Wiström, Thomas Hartvig

Det var en skade- og forfallstung GIF-tropp som satte kursen nedover mot Østfold søndag formiddag. Med hele elleve spillere utilgjengelige var det litt av en utfordring som ventet mot et hardtsatsende og nytt Sarpsborg-lag.

En allerede utfordrende skadesituasjon ble ikke enklere da Henrik Amundsen måtte gi seg med en smell i håndleddet tidlig i første periode.

Lagene fulgte hverandre tett fra start

Det var Sarpsborg som startet kampen best og vertene tok også ledelsen etter drøyt sju minutters spill. Etter halvspilt periode fikk GIF imidlertid tildelt et straffeslag som sommersigneringen Simon Wiström satte enkelt i mål.

Mot slutten av perioden tok Sarpsborg nok en gang ledelsen, men Daniel Johansen utlignet med et skudd fra distanse kun noen få minutter senere. Dermed gikk lagene til første pause på stillingen 2-2.

Snudde kampen i andre periode

I andre periode fikk herrene satt forsvarsspillet og fikk også tidlig uttelling på en overgang som Thomas Hartvig satte sikkert alene med vertenes målvakt. Ledelsen holdt imidlertid ikke lenge for kun tre minutter senere utlignet Sarpsborg i overtall.

Stillingen 3-3 stod seg en god stund før Daniel Johansen scoret sitt andre for dagen fra distanse – denne gangen i spill fem mot fire. De siste minuttene av perioden endte uten scoringer og dermed gikk GIF til siste pause i ledelsen 4-3.

Helsprekk mot slutten av kampen

Etter en sen utvisning til GIF før pause hadde Sarpsborg en gyllen mulighet til å komme à jour i overtall, men GIF med målvakt Martin Krüger i spissen holdt foreløpig unna. Det skulle imidlertid ikke ta mange minuttene før utligningen kom, for snaut fire minutter inn i perioden kom 4-4-målet.

GIF sleit med å holde i ballen offensivt denne perioden, men stillingen i kampen holdt seg fortsatt en god stund til. Med seks minutter igjen tok Sarpsborg ledelsen 5-4, og nå måtte GIF heve seg for å komme tilbake igjen. De helt store sjansene kom aldri og i stedet var det Sarpsborg som kontret inn både 6-4 og 7-4 i sluttminuttene.

Når man taper 0-4 i tredje periode vinner man sjelden innebandykamper, men totalt sett var dette likevel en helt grei kamp av GIF. Det var et steg i riktig retning fra kampen mot Ull/Kisa på onsdag, men fortsatt mangler det litt både offensivt og i de fasene der kampene avgjøres.

Heldigvis er det fortsatt tid til å rette på det som trengs før seriestart og allerede onsdag 1. september venter en ny treningskamp. Da kommer Ull/Kisa på besøk til Lihallen med kampstart kl. 19.45.

← To GIFere tatt ut til septembersamlingen   |   Seier på Jessheim →