Forza Fighters

– Skal jobbe videre med de svarene vi fikk


Tirsdag kveld var det duket for herrenes første treningskamp etter sommerferien. Motstander i denne kampen var NOR 92 i Mjøndalshallen.

MJØNDALSHALLEN: NOR 92 – Gjelleråsen 7-5 (1-0, 1-2, 5-3)

Mål: Even Holm (3), Thomas Hartvig, Wille Alfredson

– Dette var en typisk første kamp etter egentreningsperioden. Vi fikk jobbe med de punktene vi ønsket denne kampen, samt løfte fram flere unge spillere. I tillegg fikk flere andre spillere muligheten til å vise seg fram. Heftig å se Even Holm gjøre en så fin innsats. Nå ser vi fram imot returen neste fredag, og vi skal jobbe videre med de svarene vi fikk fra denne kampen, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no etter kampen.

Spilte seg gradvis opp

Første periode var en ganske tam affære sett med GIF-øyne. NOR 92 hadde initiativet og tok også med seg en fortjent 1-0-ledelse til pause.

I midtperioden spilte GIF seg kraftig opp og man fikk også med seg to raske mål signert Even Holm og Thomas Hartvig. NOR 92 utlignet imidlertid til 2-2 halvveis, som også var stillingen da lagene gikk til siste pause.

I tredje periode bølget spillet fram og tilbake, men hjemmelaget klarte å holde seg i føringen gjennom det som ble en målrik periode. Even Holm scoret to nye mål, mens Wille Alfredson fikk kriget inn GIF sitt siste.

Til slutt endte kampen med tap 5-7 for GIF, og det var ikke mer enn en middels prestasjon totalt sett. Fysisk er man i rute, men det er fortsatt en del å jobbe med taktisk og teknisk etter et lengre opphold under juli. Forhåpentligvis stiller man enda bedre forberedt til returkampen fredag 20. august.

– Spillemessig kan man summere kampen slik: I første periode spiller vi med én meters avstand i forsvarsspillet, er passive og egentlig verken nære eller riktig posisjonert. I andre periode er vi mye mer aggressive og ligger riktig for å tvinge fram duellspill. I tredje periode får vi i gang «kaosinnebandyen» som vi ønsker å skape i kampene, sier Jonas Boväng, før han fortsetter:

– Vi ser at motstanderne får ta avslutninger langt utenifra og de kommer ikke inn i den farlige sonen. Men vi må være tydeligere i blokkeringsspillet og holde oppe intensiteten i større grad. Da reduserer vi antall baklengsmål med to-tre i en kamp som dette.

Herrenes neste treningskamp er som nevnt mot nettopp NOR 92 fredag 20. august. Den kampen spilles i Lihallen.

← Møter NOR 92 igjen   |   Hektisk måned i vente →