Siste treningskamp før sommeren er unnagjort

Fredag kveld spilte herrene sin tredje og siste treningskamp før sommerferien. Motstander i Lihallen var Greåker og det var en ny og tøff utfordring for GIF-gutta etter to treningskamper mot Tunet tidligere denne måneden.

LIHALLEN: Gjelleråsen – Greåker 0-7 (0-1, 0-3, 0-3)

– Då är sista kampen på denna tidiga försäsong i juni spelad. Tre kamper där vi fått många positiva svar, även utmanande saker som vi behöver förbättra. Dessa kamper betyder noll resultatmässigt, utan det handlar om att stärka, och förbättra både bra och mindre bra saker, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no etter kampen.

– I september spelas det om poäng, då är fysiken, och det andra mer på plats. Även nyförvärven och spelare som fått vila pågrund av skador. Har varit utvecklande för många spelare som fått tagit ansvar, och fått chansen att få erfarenhet i dessa kamper. Stort tack till Tunet och Greåker, legger han til.

Startet friskt

Herrene spilte en solid første periode og hadde generelt god kontroll defensivt gjennom hele perioden. Greåker hadde ballen mest, men det var muligheter begge veier. Det skulle ta over 16 minutter før den første scoringen kom, og da var det Greåker som kontret inn periodens eneste mål.

I midtperioden tok Greåker enda litt mer over. De fikk også med seg tre scoringer der alle skyldtes slurv i markeringsspillet til herrene.

Tredje periode startet oppløftende for GIF. Etter hvert fikk man også muligheten i overtall etter at Henrik Amundsen ble utsatt for en stygg obstruksjonstakling. Det skulle imidlertid heller ikke lykkes offensivt i spill fem mot fire, og dermed stod det fortsatt 0-4 på måltavla med snaue ti minutter igjen å spille.

Den stillingen holdt seg en god stund til før herrene avsluttet kampen med to og et halvt minutt igjen på klokka. Det utnyttet Greåker til det fulle ved å score tre ganger helt på tampen. Dermed ble det resultatmessig en liten nedtur fra kampene mot Tunet, og samtidig en fin påminnelse om at kampene spilles over 60 minutter.

Totalt sett har det vært tre gode gjennomkjøringer for herrene mot Tunet (borte og hjemme) og nå mot Greåker. Man tar med seg verdifull kamptrening etter nærmere et halvt år uten kamper, og samtidig har trenerteamet fått flere svar på hva som må rettes og trenes på inn mot seriespillet som starter i september.