Forza Fighters

10 år siden forrige NM-finale

I dag tillater vi oss å mimre litt tilbake i tid – nærmere bestemt ti år tilbake. Det var søndag 10. april 2011 og Gjelleråsen og Fjerdingby møttes i NM-finalen for menn i Rykkinnhallen.

Etter at GIF tapte finalen mot Tunet i 2010 var det Kronberg-brødrene Kristoffer (hovedtrener) og Ketil (spillende assistenttrener) som ledet laget i sesongen 2010-11. Det endte med tredjeplass i et rekordjevnt seriespill bak Sarpsborg og Slevik.

JEVNT I TOPPEN: GIF var kun ett poeng unna et historisk seriemesterskap. Credit: innebandy.no

NM-sluttspillet

Etter tredjeplass i seriespillet bak Sarpsborg og Slevik var det klart for NM-sluttspill.

I kvartfinalene fikk GIF bryne seg på et heftig nabooppgjør mot Sveiva. GIF vant den første kampen i Lihallen 7-6, mens kamp to i Rommenhallen ble vunnet med 8-6. GIF hadde dermed matchball i tredje kamp i Lihallen, og foran 379 (!) tilskuere ble det seier 10-7 og avansement til semifinalene for fjerde året på rad.

KLARE FOR SEMIFINALENE: Her er noen av GIF-gutta etter seieren mot Sveiva i første kvartfinalekamp. Foto: innebandy.no

Etter en overbevisende seier mot Sveiva ventet serietoer Slevik i semifinalene. Det ble tre tette og jevne kamper, men GIF var sterkest i samtlige kamper og var klare for finalen med 3-0 i kamper (kampresultatene var 7-6, 4-3, 6-4 i favør av GIF).

Fjerdingby ventet i finalen

I den andre semifinaleserien måtte seriemester Sarpsborg se seg slått av seriefemmer Fjerdingby. Det betydde at vi fikk en finale mellom de to Akershus-lagene fra Nittedal og Rælingen.

I sluttspillet i 2010 var det GIF som vant 3-1 i kamper mot nettopp Fjerdingby i semifinalene, og lagene kjente hverandre svært godt etter å ha kjempet mot hverandre i toppen i flere år. Det var også GIF som vant den siste seriekampen mellom lagene før sluttspillet, og var så vidt undertegnede husker knappe favoritter før finalen.

RYKKINNHALLEN KLEDD I GRØNT: Av de 1405 tilskuerne som så kampen var mange ikledd grønne supportertrøyer. Foto: innebandy.no

En jevn finale

Finalen ble akkurat så jevn og spennende som en NM-finale skal være. Det var riktignok Fjerdingby som ledet an gjennom store deler av kampen, men som bildet under viser så fulgte lagene hverandre tett i målprotokollen.

GIF tok ledelsen for første gang i kampen da det gjenstod 7:23 av 3. periode, men med ti små sekunder igjen kom utligningsmålet. Det var dermed duket for sudden death og der avgjorde dessverre Fjerdingby etter 6:24 spilt.

Credit: innebandy.no

Det ble altså et surt nederlag for GIF det året. Dette er også forrige NM-finale klubben har på seniornivå. I ettertid har det blitt en rekke NM-gull på juniornivå, men altså ingen på seniornivå siden Holum vant i 2004.

Det er moro å se tilbake på engasjementet som var rundt denne kampen der det var satt opp flere supporterbusser fra Hagan til Rykkinn. Stemningen i hallen var også akkurat slik den skal være i en finale.

Credit: innebandy.no
← Endelig i gang igjen!   |   Egentrening inntil NM-sluttspillet avklares →