Forza Fighters

Egentrening inntil NM-sluttspillet avklares

Sesongen 2020-21 har vært en eneste lang berg- og dalbane for innebandy-Norge. Det startet lovende i september med tilnærmet normal kampaktivitet og tilskuere på tribunen (riktignok med begrensninger på antall og avstand).

Utover høsten måtte kampene dessverre stenges for publikum, men seriespillet varte likevel fram til 20. januar før det ble satt på pause.

Viken-lagene hardt rammet

2. mars kom nyheten om at Eliteserien for menn ble avbrutt, men med en ambisjon om at de åtte beste lagene skulle forsøke å starte NM-sluttspillet over påske.

Men med gradvis økende smitte i landet kom det 15. mars nye og forsterkede tiltak. Det gjorde at lagene som holder til i Viken fylke ikke lenger fikk lov til å drive organisert idrettsaktivitet. Disse tiltakene varer til og med 11. april, og håpet om å få gjennomført et sluttspill er foreløpig satt på vent.

Det at situasjonen fortsatt er uavklart gjør at herrene fortsatt må gjøre jobben med å opprettholde den fysiske formen så godt det lar seg gjøre. Dette er spesielt krevende ettersom det heller ikke er tillatt å organisere fysiske treninger utendørs, så det eneste alternativet er dermed å trene på egenhånd inntil en avklaring kommer.

IKKE TILLATT MED ORGANISERT TRENING: Slik ser det ut i Lihallen om dagen. Forhåpentligvis vil det åpnes opp igjen for trening kort tid etter påske. Foto: Arkiv

Spillerne følger et felles egentreningsopplegg

Uten mulighet til å organisere verken innebandy- eller fysiske treninger leverer trenerteamet med Jonas Boväng i spissen ukeplaner for egentrening til hele troppen. Innholdet her varierer mellom korte eksplosive intervalløkter, lengre løpeøkter og styrketrening.

Herrene gjør utvilsomt sitt for å være så godt forberedte som mulig dersom det blir aktuelt med sluttspillkamper i løpet av våren. Forhåpentligvis får man en avklaring på dette om ikke så altfor lang tid slik at man eventuelt kan rette fokuset over mot 2021-22 og jobben som må gjøres i forkant av den sesongen.

← 10 år siden forrige NM-finale   |   Jonas Boväng fornyer kontrakten →