Forza Fighters

En ny generasjon på vei fram

Forrige uke kunne vi presentere hele fem spillere fra dagens tropp som blir å se i Gjelleråsen også neste sesong. De tre siste vi presenterte var juniorene Henrik AmundsenPetter Robøle og Colin Oustad. Alle tre signerte sine første elitekontrakter forrige uke etter å ha spilt seg til en fast plass i elitelaget denne sesongen.

Disse tre gutta er i spissen for en ny generasjon spillere som er på vei opp og fram i GIF, og forhåpentligvis vil enda flere spillere ta det samme steget fram mot neste sesong.

En fellesnevner for flere av spillerne i denne generasjonen er fart og eksplosivitet. Disse gutta behersker å spille en innebandy med høyt tempo som krever mye løping både offensivt og defensivt. Når det gjelder forbedringspotensial, så må de i likhet med de fleste andre på denne alderen jobbe med å utvikle den taktiske delen av spillet både med og uten ball.

EN TALENTFULL TRIO: Colin Oustad (t.v.), Henrik Amundsen og Petter Robøle. Foto: Tor Anders Dalland

Flere debutanter de siste sesongene

I tillegg til de tre nevnte som signerte elitekontrakt forrige uke har også Mattis Krüger og Even Holm debutert i Eliteserien denne sesongen. Forrige sesong debuterte Joakim Backsæther, Ådne Mellum og Even Rogne, der de to sistnevnte har vært fraværende denne sesongen grunnet langtidsskade og fotballsatsing.

Den unge målvakten Oliver Robarth fikk sin debut allerede i sesongen 2018-19, og har vært en del av målvaktsteamet denne sesongen. I tillegg er Herman Bjørndal-Riis og Wille Alfredson to unge spillere som er nye i klubben denne sesongen.

Skaper en sunn konkurranse

Med unge spillere på vei opp og flere etablerte spillere i stadig utvikling begynner herrenes tropp gradvis å nærme seg en ideell sammensetning. Det å skape en sunn konkurranse mellom unge og etablerte spillere er avgjørende for ethvert lag med ambisjoner om å ta ytterligere steg.

For de unge spillerne er det viktig å ha gode rollemodeller å se opp til, mens for de etablerte bør det gi økt motivasjon at spillere fra egne rekker stadig tar steg for å kjempe om mer spilletid.

– Tillsammans med dom äldre spelarna som har fortsatt kontrakt, så har vi en stark grund att fortsätta förlänga, och få in rätt spelare i truppen inför säsongen 21/22 i en häftig mix, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no.

← Jonas Boväng fornyer kontrakten   |   Colin Oustad signerer elitekontrakt →