Forza Fighters

Petter Robøle signerer elitekontrakt

Vi kan i dag glede oss over at Petter Haug Robøle har signert sin første elitekontrakt med Gjelleråsen. Petter er fortsatt kun 16 år, men har allerede spilt to sesonger i Eliteserien og opparbeidet seg verdifull erfaring på kort tid. Nå er det altså klart at han satser videre i klubben i minimum to sesonger til.

Forrige sesong ble det 2 poeng (1 mål og 1 assist) i Eliteserien, mens det denne sesongen ble 8 poeng (3 mål og 5 assist). Det viser litt av utviklingen Petter har hatt som spiller det siste året.

SIGNERT FOR TO ÅR: Petter Robøle er et av Eliteseriens mest spennende backtalenter. Credit: Tor Anders Dalland

God begge veier

Petter er en back med spennende ferdigheter både offensivt og defensivt. Han har et tungt skudd fra distanse som blant annet resulterte i flotte scoringer mot Akerselva og Sveiva hjemme i Lihallen. I tillegg har han en fin ro med ballen og er ikke redd for å dra av motspillere selv på egen banehalvdel.

Defensivt har han med sin rekkevidde, hurtighet og smartness et overtak mot nesten samtlige motspillere. Det er også imponerende å se hvor voksent og avslappet han fremstår selv mot godt etablerte spillere på elitenivå.

– Jeg synes sesongen har gått litt som forventet. Vi visste at når vi fikk inn nye trenere ville det ta tid å etablere et godt lag. Jeg var klar over at det ville bli tøft det første året, men sånn er det med et så ungt lag. Målet var sluttspill og det målet er nådd, så jeg vil kalle sesongen godkjent foreløpig, sier han selv til gif-fighters.no og fortsetter:

– Neste sesong tror jeg blir enda bedre enn denne sesongen. Laget begynner å sette seg og vi nærmer oss lagene over. Jeg gleder meg til å se hvordan vi ligger an når serien starter, og tror vi kan hevde oss blant topp 4.

En potensiell landslagsspiller?

Petter har fått en viktig rolle i laget denne sesongen og nytt stor tillit i både 5 mot 5, overtall og undertall. Det er liten tvil om at hovedtrener Jonas Boväng har stor tro på 16-åringen også fremover.

– Verkligen visat att han kommer bli en riktig storback i framtiden. Bra fart, stor räckvidd med ett bra skott. Han är fortfarande ung, och skapar erfarenhet. Garanterat att han kommer vara en spelare som kommer vara framträdande både i GIF och landslag framöver, sier han.

Vi gleder oss til å se Petter i aksjon Lihallen igjen, enten om det blir i NM-sluttspillet eller i Eliteserien til høsten!

← Colin Oustad signerer elitekontrakt   |   Amundsen signerer elitekontrakt →