Forza Fighters

Amundsen signerer elitekontrakt

I dag presenterer vi en av herrelagets yngste spillere. Det er nemlig 17-åringen Henrik Kallevik Amundsen som har signert sin første elitekontrakt med Gjelleråsen. Henrik har levert en god førsteårssesong i Eliteserien og har nå skrevet under for to år.

Dette er en spiller som har gått gradene gjennom aldersbestemte lag i klubben, og har helt siden 10-11-årsalderen vært en av landets mest fremtredende spillere i sitt alderskull. Debuten i Eliteserien kom denne sesongen borte mot Greåker i første serierunde, mens han scoret sine to første mål mot Slevik allerede i sesongens andre kamp.

Totalt ble det 10 poeng (5 mål og 5 assist) på 13 kamper i Eliteserien, noe som må sies å være mer enn godkjent av en 17-åring i det som ble et forkortet seriespill.

SIGNERT FOR TO ÅR: Henrik Amundsen er en av flere unge spillere som har tatt steget opp på elitelaget denne sesongen. Credit: Tor Anders Dalland

En spiller med ekstremferdigheter

Henrik er en spiller med ekstremferdigheter i form av fart, balanse og et rykk med ballen som få andre kan matche. I tillegg besitter han tekniske ferdigheter og et skudd som allerede fra han var 14-15 år har holdt et godt eliteserienivå.

I 2019-20-sesongen gjorde han utrolige 81 poeng (48 mål og 33 assist) på juniornivå, så dette er definitivt en spiller som vet hvor målet står.

– Det har vært en spennende første sesong. Jeg har tatt nye steg som spiller og sett laget utvikle seg i riktig retning. Jeg ble tatt veldig godt imot av gruppa og har trivdes veldig godt, sier Henrik til gif-fighters.no om sitt første år som elitespiller.

– Jeg tror neste sesong blir bra og at vi kan ta steg for å være med og kjempe i toppen, avslutter han.

EN GOD AVSLUTTER: Her scorer Henrik et av sine mange mål i 2019-20-sesongen. Dette bildet er fra kvartfinalen i Gothia Cup 2020 der Gjelleråsen til slutt tapte mot den tsjekkiske storklubben Tatran i G16-klassen. Foto: Arkiv

Utrolig seriøs

Henrik har fra første stund spilt fast i Jonas Boväng sitt lag og har nytt stor tillit gjennom hele sesongen. Jonas har selv følgende å si om Henrik:

– En starkt och fysisk spelare som är totalt orädd, och som går rakt på mål. Ett bra skott och väldigt stark i duellspelet. Har tagit fina kliv och besitter ett fantastiskt bra huvud till träning och kamp. Alltid på plats och otroligt seriös. Passar perfekt in i den modell vi vill stå för i GIF.

Vi gleder oss til å se Henrik i aksjon igjen i Lihallen så fort koronasituasjonen tillater det!

← Petter Robøle signerer elitekontrakt   |   Bjørndal-Riis fortsetter i GIF →