Forza Fighters

Rudningen er med videre

Vi har nå gleden av å offentliggjøre at vår målvakt Philip Rudningen har blitt enig med Gjelleråsen om en kontraktsforlengelse på 1+1 år.

Til tross for at han kun er 22 år har Philip allerede lang erfaring på elitelaget der han debuterte som 16-åring i begynnelsen av 2015. Han har vekslet på å være førstevalg og backup mellom stengene de siste sesongene, men utviklingen hans har likevel vært positiv.

Denne sesongen startet han sju kamper og endte med en redningsprosent på solide 80.7 prosent. Det var tredje best i Eliteserien blant målvaktene som har fått minimum 100 skudd mot seg – kun bak Christopher Aune Klungervik (Tunet) og Markus Jelsnes (Greåker).

NY KONTRAKT: Philip Rudningen satser videre i Gjelleråsen. Credit: Tor Anders Dalland

GIF-gutt

Det er ingenting å legge skjul på at Philip er en svært viktig spiller for klubben å ha med videre. Han er en lokal spiller som har spilt hele sin innebandykarriere i GIF, og har også gått tre år på Li skole.

De siste par årene har han også vært trener for aldersbestemte lag i klubben, og samtidig fått en gradvis større rolle i elitelaget.

Vi har dessverre ikke lyktes med å gjennomføre et videointervju med Philip, men det lot seg heldigvis ordne i et skriftlig format.

– Utviklingen i laget gjennom dette året har vært veldig positiv. Til tross for korona og at det har vært et generasjonsskifte, har vi en bred og ung tropp som bare blir bedre og bedre sammen for hver trening som går. Det at flere spillere også skriver kontrakt for kommende sesong viser jo tydelig at det er noe positivt på gang, sier Philip til gif-fighters.no og fortsetter:

– Jeg har jo selvfølgelig et grønt hjerte, og har jo vært i klubben hele min karriere. Jeg er veldig fornøyd med sånn ting er nå, og deler ambisjonene som trenerteamet nå jobber mot, så jeg er helt sikker på at dette er rett sted for meg. Jeg har virkelig lyst til at både jeg og laget skal ta steget videre opp og ta et NM-gull om ikke mange år. Det at vi har et så ungt lag, og ikke minst at klubben har mange unge lovende som kan komme opp på laget de kommende årene, gjør at jeg har lyst til å være med på reisen videre i GIF, avslutter han.

En seriøs og målrettet målvakt

Hovedtrener Jonas Boväng har dermed fått på plass nok en brikke i sitt lag. Han var selv godt fornøyd med nyheten om at Philip satser videre.

– Otroligt bra att ha en målvakt som Philip med vidare. Han är otroligt seriös, och målmedveten i sitt idrottande. En målvakt som utvecklar sitt spel hela tiden. Framförallt är han otroligt reflexsnabb och rörlig, och blivit mer aggressiv nu i situationerna, då det krävs det, sier han.

Vi gleder oss til å se Philip i aksjon igjen i Lihallen, og forhåpentligvis vil han fortsette sin gode utvikling også inn mot neste sesong.

← Bjørndal-Riis fortsetter i GIF   |   Saksliste til «Årlig møte 2021» →