Forza Fighters

Eliteserien for menn avbrutt

– Oppdatert 3. mars 2021 –

Tidligere i dag ble elitelagene informert om forbundets vedtak om at eliteserien for menn avbrytes med umiddelbar virkning. Dette ble vedtatt av forbundsstyret v/Koronagruppen i et møte 26. februar.

Vedtaket er gjort for å skape forutsigbarhet med tanke på avslutningen av sesongen, da myndighetenes forlengelse av pausen for seriespillet i toppidretten har gjort at en rekke kamper har blitt utsatt den siste tiden.

Det er verdt å merke seg at seriespillet «kun» er avbrutt og at lagene rangeres etter prinsippet om gjennomsnittlig poengscore. Den videre planen er at de åtte beste lagene skal å forsøke å starte NM-sluttspillet som planlagt over påske.

Herrene ender på 7.-plass

Ettersom lagene rangeres etter gjennomsnittlig poengscore havner GIF på en 7.-plass i seriespillet med en poengscore på 35.56 prosent. Gjennomsnittlig poengscore vil si hvor stor prosentandel med poeng hvert lag har tatt ut ifra antall mulige poeng. For GIF sin del har det blitt 16 poeng etter 15 spilte kamper.

Dette rangeringssystemet tar ikke hensyn til hvilke lag man har møtt én eller to ganger, så herrene kommer sånn sett ikke veldig godt ut her ettersom man rakk å møte tre av topplagene Greåker, Sveiva og Slevik to ganger før seriespillet ble satt på pause.

Herrenes siste kamp ble spilt mot Sandnes i Hanahallen 16. januar.

NM-sluttspillet

Tunet ender opp som seriemestere med en poengscore på 97.44 prosent. Greåker er nummer to, mens Sveiva og Slevik er de to siste lagene som får hjemmebanefordel om kvartfinalene blir gjennomført.

Utenom GIF er også Sandnes, Akerselva og Fredrikstad klare for NM-sluttspillet. Topplagene velger sine kvartfinalemotstandere først 18. mars.

Les mer om vedtaket på NBF sine nettsider.

← Broms signerer ny kontrakt   |   Årlig møte 2021 →