Forza Fighters

Fant aldri flyten mot Sandnes


Lørdag ettermiddag var herrene på plass i Hanahallen for kamp mot Sandnes. Det var ventet å bli en tøff kamp mot et hjemmelag som tok poeng borte mot Tunet forrige helg. GIF hadde før dagens kamp aldri tapt en seriekamp mot Sandnes, men det skulle vise seg vanskelig å opprettholde den statistikken denne ettermiddagen.

Klikk her for kampside: Sandnes – Gjelleråsen
Klikk her for preview: Før kampen

ELITESERIEN – KAMP 15

HANAHALLEN: Sandnes – Gjelleråsen 11-8 (3-3, 5-1, 3-4)

– Denna match ger vi bort från start. Att vi skapar «lite» nerv i matchen efter mål i 6 vs 5 är klen tröst i slutet. Detta duger inte alls det vi prestera idag. Fick aldrig tag i matchen trots många perioder där vi kunde få det att väga över till oss. En dålig insats helt enkelt av oss, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no etter kampen.

Etter to solide kamper defensivt forrige helg skulle det raskt vise seg at herrene ikke var på samme nivå i egen sone denne kampen. Allerede etter 4:02 spilt ledet hjemmelaget 2-0 og Jonas Boväng tok en tidlig time out.

GIF greide å jobbe seg à jour i målprotokollen utover i perioden, og til pause stod det 3-3. En spillemessig svak periode av GIF, men man var fortsatt med for fullt i kampen.

KOMBINERTE FOR SEKS POENG: Henrik Amundsen og Mikael Broms hadde begge 2+1 mot Sandnes. Foto: Tor Anders Dalland

Om 1. periode var svak så skulle det vise seg å bli enda verre i midtperioden. Sandnes var både best og giftigst foran mål og til siste pause var stillingen 8-4.

I 3. periode ga herrene det et forsøk, men da Sandnes økte ledelsen til 11-6 med ni minutter igjen å spille ante de fleste hvilken vei dette skulle gå. GIF fikk riktignok med seg to reduseringer i spill seks mot fem, men det hjalp kun som pynt på resultatet.

GIF reiste over til Sandnes med 14 utespillere og to målvakter. Fra laget som startet i seieren mot Harstad sist manglet både Daniel Johansen og Kasper Styffe.

Med en snittalder på kun 20.4 år var det en ung tropp med på flyet over til Stavanger. Sammenligner vi med troppen som reiste over til Hanahallen forrige sesong er det kun fire spillere igjen fra den kampen.

Neste kamp

Med dette tapet blir herrene stående på 16 poeng etter 15 spilte kamper. Etter at man tok et par steg i riktig retning forrige helg var dette definitivt ett steg tilbake. Nå venter et langt opphold uten kamper før man møter Akerselva i Grefsenhallen 14. februar.

Det gjenstår fem kamper igjen av seriespillet for GIF, og trolig kreves det et sted mellom 18 og 22 poeng for å være helt sikker på en plass blant de åtte beste lagene.

← Avgjorde i siste minutt!   |   Før kampen: Sandnes – Gjelleråsen →