Forza Fighters

Nære poeng mot Sveiva


Lørdag ettermiddag fikk herrene besøk av Sveiva til årets første kamp. GIF gikk inn til denne kampen som underdogs, men det skulle vise seg å bli alt annet enn tre enkle poeng for gjestene fra Groruddalen.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Sveiva
Klikk her for preview: Før kampen

ELITESERIEN – KAMP 13

LIHALLEN: Gjelleråsen – Sveiva 3-4 (2-1, 0-0, 1-3)

– Såklart så här direkt efter matchen är det jävligt surt. Tycker vi är så pass goda i prestationen ute på banan idag att poäng skulle vi ha tagit. Men vi blir ordentligt straffade på misstag som frislag mot oss, och att vi byter återigen som ett pojklag är bara för dåligt. Sveiva utnyttjar detta i PP och visar kvalité, sier hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no etter kampen.

– Annars bra aggressivitet som vi vill ha i duellspelet ute på banan. Kul att se man vs man femman återigen gnugga ner ett topplags första femma, och vinner sin del i matchen med 1-0, avslutter han.

Kampen startet litt avventende fra begge lag der Sveiva tok kontroll over ballinnehavet, men uten å skape altfor mange sjanser. Det drøyde helt til elleve minutter spilt av perioden før debutanten Alexander Njøs sendte herrene i ledelsen med sitt første mål i Eliteserien. Sveiva utlignet noen minutter senere, før Petter Robøle sendte GIF foran igjen med et nydelig dragskudd etter en frislagsvariant.

SCORET I DEBUTEN: Alexander Njøs sendte GIF i ledelsen 1-0 med sitt første mål i Eliteserien. Foto: Tor Anders Dalland

2. periode endte målløst, men det stod ikke på store nok målsjanser for herrene. Man hadde en rekke overgangsmuligheter som resulterte i helt åpne avslutninger, men kvaliteten foran mål var alt annet enn imponerende. Bakerst stod Philip Rudningen en ny god kamp mellom stengene, og Sveiva sin normalt sett giftige førsterekke sleit med å finne flyten offensivt.

Med ledelse 2-1 før 3. periode hadde herrene et godt utgangspunkt med tanke på poeng, men Sveiva snudde kampen med scoringer etter frislag og i overtall. To unødvendige baklengsmål for GIF, men det var glemt da Mikael Broms utlignet til 3-3 etter 52:37 spilt. Dessverre ble det en kortvarig glede for kun 39 sekunder senere kom det som skulle bli det avgjørende målet i gjestenes favør.

GIF satte inn en sluttspurt i spill seks mot fem, men klarte aldri å få inn det siste utligningsmålet. Dermed var det Sveiva som stakk av gårde med alle tre poengene, men denne kampen kunne, og kanskje burde hatt et annet utfall om GIF hadde vært mer effektive på de seks-sju gigantiske mulighetene man sløste bort gjennom kampen.

Det var et ungt og lokalt GIF-lag som entret Lihallen til årets første kamp. 16 av 19 spillere i troppen har spilt eller spiller fortsatt juniorinnebandy i klubben, mens 17 av 19 spillere er 23 år eller yngre. Under dagens kamp fikk også to spillere sine første minutter på banen for GIF. Alexander Njøs bidro attpåtil med en scoring i sin første kamp, mens Even Holm (17) også fikk sine første minutter i Eliteserien.

Neste kamp

Selv om det endte med et surt tap for GIF-gutta så kommer det en mulighet for revansje allerede i morgen. Harstad slo Fredrikstad på bortebane tidligere på dagen, og skal fullføre sin tur til Østlandet mot GIF søndag ettermiddag.

← Før kampen: Gjelleråsen – Harstad   |   Før kampen: Gjelleråsen – Sveiva →