Onsdag kveld fikk herrene besøk av Greåker hjemme i Lihallen. Det var ventet å bli en tøff utfordring mot de tre ganger regjerende seriemesterne, men hvorvidt utfordringen var for stor eller ikke gjenstod å se.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Greåker
Klikk her for preview: Før kampen

ELITESERIEN – KAMP 11

LIHALLEN: Gjelleråsen – Greåker 3-13 (1-3, 1-5, 1-5)

Etter 16 gode åpningsminutter utviklet det seg etter hvert til å bli en svært tung kveld for herrene hjemme i Lihallen. Fra det var spilt 18:25 til 27:50 scoret gjestene hele seks ganger uten at GIF-gutta klarte å svare. Like etter halvspilt 2. periode scoret Greåker ytterligere to mål og da viket også Andreas Falkeid plass mellom stengene til forhold for andremålvakt Philip Rudningen.

På stillingen 1-8 var i praksis all spenning i kampen borte, men Greåker fortsatte likevel å bombardere herrenes mål med skudd også i siste halvdel av kampen (totalt 44 skudd på mål). Etter 60 minutter hadde hele 13 baller funnet veien til GIF-målet, og ettersom kun Colin Oustad (to mål) og Audun Hovin klarte å score for herrene ble det dessverre en ny tung kveld mot et av topplagene i serien.

YNGSTEMANN SCORET TO GANGER: Colin Oustad (16), her i aksjon mot Sarpsborg, scoret to mål for herrene mot Greåker onsdag kveld. Foto: Tor Anders Dalland

Med onsdagens tap blir herrene værende på 13 poeng. Det er i skrivende stund godt nok til en foreløpig 5. plass på tabellen, men de fleste lagene bak har riktignok kamper til gode på Gjelleråsen. Det blir derfor spennende å se hvordan tabellen utvikler seg når alle lagene er oppe på likt antall kamper. Neste kamp for herrenes del er borte mot Slevik i Gressvikhallen. Den kampen blir heller ingen enkel utfordring i en hall der man ikke har vunnet en seriekamp siden 12. november 2011. Det begynner å bli en stund siden nå…

Herrene startet kampen på to rekker med Kjetil Bratland tilbake i aksjon etter å ha mistet de fire siste kampene med en lårskade. Tilbake i kamptroppen var også Mats Steinseth for første gang denne sesongen og 28-åringen blir et fint tilskudd på backplass inn mot de siste kampene.

Jonas Bovängs kommentar

– En första period som jag tycker vi är klart bättre än Greåker. Årets bästa period av oss anser jag. Det ska vi definitivt ta med oss. Andra perioden billiga mål där vi är passiva och inte vill ha boll på oss. Dock visar vi att vi vill spela innebandy där frågor ställs hela tiden, och inte står på halva och leta misstag, utan tvingar Greåker ta snabba beslut, eller gå ner i tempo då dom inte fick etablera, sier Jonas til gif-fighters.no etter kampen.

– Greåker vinner rättvist, och vi fortsätter tro på vår grej, och trots förlusten idag tar vi med oss mycket som utvecklar oss vidare. Plus idag till unga Amundsen och Colin, samt kapten Broms, avslutter Jonas.

Neste kamp

I utgangspunktet skulle Eliteserien nå tatt VM-pause i en tre ukers tid, men ettersom VM er utsatt blir det kun en lang treningsperiode før kampen mot Slevik som skal spilles en gang i desember.