Forza Fighters

Før kampen: Gjelleråsen – Tunet

I kveld er det klart for kamp igjen da herrene får besøk av serieleder Tunet hjemme i Lihallen. Etter den svært svake innsatsen mot Fredrikstad på søndag bør det være en revansjelysten gjeng som nå skal spille på hjemmebane. Tilbake i Lihallen bør man også ha god selvtillit etter å ha vunnet komfortabelt både mot Akerselva og Sandnes i de to siste hjemmekampene.

Ofte målrike kamper

De siste sesongene har Tunet hatt et godt tak på Gjelleråsen i Lihallen. Forrige gang herrene slo Tunet i en hjemmekamp i Eliteserien var 24. februar 2015 da man vant med sifrene 6-5. Etter den seieren har det gått betydelig tyngre med fem strake tap. Det er likevel verdt å nevne at herrene slo Tunet 6-5 borte i Høyenhallen høsten 2018.

Her kan dere for øvrig lese daværende hovedtrener Samuel Rosenkvist sitt referat fra kampen i 2015:
Gjelleråsen – Tunet (2014-15)

Det er også verdt å merke seg at når Gjelleråsen og Tunet møtes så blir det nærmest alltid scoret mange mål. På de seks siste kampene lagene imellom har det blitt scoret 80 mål totalt (13.3 i snitt per kamp), og ingen av kampene har endt med under ti scoringer.

– Handlar för vår del att höja vår prestation i allt från matchen mot Fredrikstad. Vi möter ett starkt Tunet som visat det från start i serien. Utmaningen handlar om att få träff på det vi jobbat med, och det vi är trygga i. Handlar om beslut i obekväma och bekväma situationer. Kort och gott handlar det om prestationen, engagemanget och vårt grundspel. Sen tar vi det därifrån. Att kliva ut och leka kurragömma (gjemsel på norsk, red. anm.) i 60 minuter är inte acceptabelt, sier herrenes hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no i forkant av kveldens kamp.

Har startet sesongen forrykende

Hvis vi ser litt nærmere på dagens motstander Tunet, så har de startet sesongen prikkfritt med 15 poeng og +39 i målforskjell etter fem spilte kamper. Av de 15 periodene de har spilt har de vunnet elleve og spilt fire uavgjorte. Den eneste kampen de har måttet kjempe ordentlig for seieren var i hjemmekampen mot Sveiva, men der vant de til slutt 6-3 etter å ha scoret tre mål på rad i løpet av de siste fem minuttene.

Forrige sesong ble det 2. plass i serien bak Greåker, og slik starten på denne sesongen har sett ut så blir det nok neppe noen svakere plassering denne sesongen. Spesielt offensivt har Tunet sett svært giftige ut i sesonginnledningen. 59 mål er mest av samtlige lag i Eliteserien og kveldens gjester har i skrivende stund tre spillere inne blant de 14 beste på poengstatistikken.

Tunet er et lag som ofte tar tak i kampene fra start av og har scoret først i fire av sine fem kamper så langt denne sesongen. Totalt har de scoret 22 mål i 1. periode, så det er viktig at GIF-gutta er pålogget fra start. Gjelleråsen har til sammenligning fortsatt til gode å vinne en 1. periode denne sesongen – en trend man bør jobbe for å snu så fort som mulig.

Vi tar til slutt også med oss Tunet sin statistikk i «special teams» der de så langt denne sesongen har scoret tre mål i overtall, mens de i undertall har vært bunnsolide med 87.5 prosent og faktisk scoret flere enn de har sluppet inn med en mann mindre på banen (tre scorede mål i undertall).

Kampen vises på Joymo

Se kampen her fra kl. 19.25

← En trist kveld i Lihallen   |   Tapte stort i Rolvsøyhallen →