Forza Fighters

Før kampen: Fredrikstad – Gjelleråsen

Ti dager i karantene er unnagjort og herrene er nå endelig klare for å spille kamp igjen i Eliteserien. I kveld er Fredrikstad motstander borte i Rolvsøyhallen, og GIF-gutta jakter sin tredje strake seier etter å ha slått Akerselva og Sandnes hjemme i Lihallen før karanteneavbrekket. Denne kampen skulle egentlig vært spilt på onsdag, men heldigvis ble den omberammet til i dag slik at forberedelsene før kampen ble optimale for begge lag.

Straffemaraton i fjor

Disse innbyrdes oppgjørene mellom Fredrikstad og Gjelleråsen har ofte vært tette og jevne kamper. I tilsvarende oppgjør forrige sesong stod det 4-4 etter ordinær tid og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag. Først etter 16 straffer hver var det mulig å kåre en vinner, og det var til slutt Gjelleråsen som trakk det lengste strået i den kampen.

I 2018-19 ble det også GIF-seier i Rolvsøyhallen med sifrene 5-3, mens det i 2017-18 var Fredrikstad som tok alle tre poengene med seier 10-6.

Helt i bunnen av tabellen

Forrige sesong ble det en imponerende 8. plass for Fredrikstad i Eliteserien og dermed også en plass i NM-sluttspillet. Denne sesongen har det imidlertid ikke gått like mye på skinner for østfoldingene som kun har tatt to poeng på sine fem første kamper. I sin forrige kamp ble det et stygt tap mot Tunet i Høyenhallen, så det blir interessant å se hvordan Fredrikstad har tenkt til å respondere på det i kveld.

Ser vi bort ifra kollapsen mot Tunet så er Fredrikstad et lag som normalt sett slipper inn ganske lite mål. De har en solid førstemålvakt og er komfortable med å slippe til mange skudd imot. Det de derimot ikke er komfortable med er «special teams». Så langt denne sesongen har de kun gjort ett mål i overtall, mens i undertall har de mildt sagt vært katastrofalt svake med mål imot i samtlige åtte undertall. Dersom disse to statistikkene ikke forbedres blir det nok svært vanskelig for kveldens hjemmelag å klatre veldig mange plasser på tabellen.

Gjelleråsen skal likevel være oppmerksomme på at Fredrikstad er et godt hjemmelag. Det blir svært sjelden utklassingssifre i Rolvsøyhallen noe Fredrikstad sine kamper mot Akerselva (tap 3-4) og Sandnes (seier 9-8 e.str.) er et godt bevis på.

– Dags att spela kamp åter, och det efter att truppen varit i karantän efter att en spelare i Akerselva påvisats ha Covid-19. För vår del kom det väldigt olägligt då vi kände att vi hade en häftig uppåtgående trend spelmässigt och gruppdynamik i laget som utvecklas hela tiden. Men vi fick använda samma planering och plan som vi hade bokat in i kalendern. En tung fysisk period som blev individuellt istället för tillsammans, sier herrenes hovedtrener Jonas Boväng til gif-fighters.no.

– Nu handlar det om efter två bra spelpass denna vecka att studsa tillbaka med rätt attityd och ödmjukhet för att göra jobbet. Vårt nya nyförvärv Wille Alfredson gör debut och har visat hur skicklig han är med bollen, avslutter han.

Kampen vises på Joymo

Se kampen her fra kl. 18.55

← Kjetil Bratland ute i fem uker   |   Helene Karlstrøm lånes inn →