Forza Fighters

Før kampen: Gjelleråsen – Sandnes

Etter å ha tatt sesongens første seier mot Akerselva i går skal herrene i aksjon igjen mot Sandnes i ettermiddag. Selvtilliten i troppen bør være på topp nå etter å ha spilt Akerselva ut av hallen med 6-0 i 3. periode. Det blir derfor spennende å se om man klarer å gjenskape suksessen med en annen motstander på motsatt banehalvdel.

Aldri tapt mot Sandnes i seriespill

Siden Sandnes rykket opp til Eliteserien før sesongen 2015-16 har Gjelleråsen aldri tapt en seriekamp mot rogalendingene. Samtlige ti kamper har også blitt vunnet etter ordinær tid, men tilsvarende oppgjør forrige sesong var jevnt hele veien inn før Axel Wallgren satte 6-4 i tomt mål med 17 sekunder igjen å spille.

Vi skal riktignok ta med oss at herrene tapte 3-1 i kamper mot nettopp Sandnes i NM-kvartfinalene i 2019, men forutsetningene er gjerne litt annerledes i vanlige seriekamper sammenlignet med sluttspillskampene som spilles over best av fem.

Positiv utvikling denne sesongen

Etter å ha nådd NM-semifinalene i 2019 klarte ikke Sandnes å følge opp de gode prestasjonene forrige sesong. Med kun tre seire og elleve poeng ble det en tøff kamp for å holde plassen i Eliteserien helt inn til siste runde. Plassen ble sikret takket være god hjelp fra NOR 92 som slo Vålerenga i siste kamp og dermed klarte Sandnes akkurat å kjempe til seg kvalifiseringsplassen.

Et av hovedproblemene til Sandnes forrige sesong var mangelen på offensiv produksjon. I løpet av 22 kamper scoret de kun 98 mål (snitt på 4.5 mål per kamp), og av de målene gjorde lagets store stjerne Jesper Engström 48 poeng (26+22). Bortsett fra Engström var det svært tynt offensivt for rogalendingene, men før denne sesongen har de forsterket seg kraftig med et par nye signeringer.

Etter fem spilte kamper denne sesongen har Sandnes allerede tatt ni poeng. Det er kun to poeng mindre enn man tok hele forrige sesong. Dagens gjester har kun gått tomhendte av banen i kampen mot Tunet på hjemmebane der man tapte 12-5. Offensivt har man også sett betydelig bedre ut med 38 mål så langt (snitt på 7.6 mål per kamp).

Herrene bør definitivt se opp for Sandnes sin førsterekke med Jesper Engström og Victor Schedin som kun har Sveivas Sindre Bjerknes foran seg på poengstatistikken denne sesongen. Den poengfarlige duoen har også vært effektive i overtall der Sandnes så langt har en uttelling på imponerende 62.5 prosent (mål på 5 av 8 forsøk).

Kampen vises på Joymo

Se kampen her fra kl. 13.55

← Solid seier mot Sandnes!   |   Komfortabel seier mot Akerselva! →