Forza Fighters

Tap mot Greåker i serieåpningen


Søndag ettermiddag tok herrene turen til Tindlundhallen for første seriekamp i sesongen 2020-21. Motstander var regjerende seriemester Greåker og hjemmelaget måtte naturlig nok innfinne seg i å være store favoritter i forkant. Gjelleråsen har slitt stort i tilsvarende oppgjør de siste sesongene og har ikke vunnet i Tindlundhallen siden 13. oktober 2013.

Klikk her for kampside: Greåker – Gjelleråsen
Klikk her for preview: Før kampen

ELITESERIEN – KAMP 1

TINDLUNDHALLEN: Greåker – Gjelleråsen 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

Andreas Falkeid gjorde hele 26 redninger for Gjelleråsen i denne kampen, men det var dessverre ikke nok for å ta med seg poeng denne søndagen. Hjemmelaget hadde mye ball og for GIF-gutta sin del ble det som ventet en kamp der man lå mye i forsvar, noe man også var veldig godt forberedt på.

Selv om herrene stort sett greide å stå godt imot defensivt så klarte Greåker å få de nødvendige målene. Det kunne riktig nok også kommet flere mål til Gjelleråsen, men Mikael Broms sin scoring etter 4:44 spilt av 3. periode (ass. Olav Falkeid) ble den eneste scoringen til herrene denne ettermiddagen. Dermed var det forhåndsfavorittene Greåker som kunne sikre seg alle tre poengene i åpningskampen med sifrene 6-1.

REDUSERTE I 3. PERIODE: Mikael Broms scoret sitt første i Eliteserien. Foto: Tor Anders Dalland

Mange nye spillere

For herrenes del var det et nærmest helt nytt lag man stilte med til denne kampen sammenlignet med laget som avsluttet forrige sesong. Hvis vi ser på kamp 3 mot Slevik i NM-sluttspillet i vår, så var kun 5 av 19 spillere i den kamptroppen med mot Greåker i dette oppgjøret. Det er nok derfor naturlig å tro at det vil ta enda litt mer tid før man begynner å få samspillet til å sitte slik man ønsker.

Fire spillere fikk i løpet av denne kampen sine første bytter på banen for Gjelleråsen i Eliteserien. Blant dem var målscorer Mikael Broms, samt Herman Bjørndal-Riis og juniorene Henrik Amundsen (17) og Colin Oustad (15). Sistnevnte ble dermed den fjerde spilleren fra klubbens 2004-kull som har debutert i Eliteserien.

Hva sier statistikken?

• Forrige sesong scoret Greåker 89 mål på hjemmebane i Eliteserien. Det gir et snitt på 8.1 mål per kamp. Herrene holder altså de regjerende seriemesterne nede på et respektabelt nivå hva gjelder antall scoringer.

• Herrene har nå tapt de siste sju kampene i Tindlundhallen i Eliteserien. Målforskjellen i disse kampene er 61-20 i favør av Greåker.

• Fem av de seks baklengsmålene kom i løpet av de tre periodenes åtte første minutter. Definitivt noe å jobbe med inn mot neste kamp.

• Det ble faktisk ingen utvisningsminutter for herrene i denne kampen. Forrige sesong var man øverst av samtlige lag i Eliteserien på statistikken over antall utvisningsminutter med 134 minutter totalt.

Jonas Bovängs kommentar

– Då är premiären avklarad och vi gör en helt okej insats. Tar vi bort misstagen med boll och inte bjuder på spelvändningar i mitten så blir detta bra framöver. Det är känslan direkt efter. Vi är med i tre perioder och stänger Greåker på den sidan dom vill bygga spelet på i tredje. Häftigt att se Colin Oustad göra debut och se hur han som 15 åring visar att han vill konkurrera framöver. Henrik Amundsen gör även debut. Som visat en fin utveckling under försäsongen. Andreas Falkeid gör en bra match i mål.

– Nu laddar vi om och stänger denna fight imorgon på träningen. Sedan börjar veckans arbete mot Slevik hemma, avslutter Jonas.

Neste kamp

Herrenes neste kamp spilles førstkommende lørdag i Lihallen mot Slevik. Kampstart kl. 16.30.

← Vi ønsker Wille Alfredson velkommen!   |   Før kampen: Greåker – Gjelleråsen →