Forza Fighters

Før kampen: Greåker – Gjelleråsen

Seks måneder har gått siden den forrige tellende kampen til Gjelleråsen Herrer Elite, men i dag er det endelig duket for serieåpning i Eliteserien 2020-21. Motstander er regjerende seriemester Greåker i Tindlundhallen, og herrene kunne vel knapt fått en tøffere motstander i sin første kamp.

Dårlig statistikk

Greåker og Gjelleråsen har begge vært lag å regne med i toppen av norsk innebandy i en årrekke, men de seneste sesongene er det ingenting å legge skjul på at dagens hjemmelag har hatt et solid overtak på GIF-gutta både når det gjelder tabellplassering og ikke minst i innbyrdes oppgjør.

Herrene har reist poengløse hjem fra Tindlundhallen de seks siste sesongene, og vi må faktisk helt tilbake til sesongen 2013-14 for å finne sist gang herrene vant i denne hallen. Den gangen ble det seier 8-6.

Bygger nytt

Men historie er historie, og før denne sesongen har det skjedd store endringer både i spillerstallen og i støtteapparatet. Flere spillere har kommet inn i laget og trent godt gjennom hele forsesongen, samtidig har også en god del spillere trappet ned eller funnet seg nye lag. Den største endringen må likevel sies å være i støtteapparatet der Jonas Boväng og Patrik Bergkvist har kommet inn for å bygge et nytt lag som på sikt skal kjempe helt i toppen.

En av de som er tilbake i Gjelleråsen denne sesongen er Andreas Falkeid. Landslagsmålvakten har også blitt utnevnt som lagkaptein denne sesongen, og har følgende å si før åpningskampen:

– Tøff bortekamp hvor Greåker soleklart har mest å tape. Jeg syns vi gjør fremskitt i spillet vårt hver uke. Så forhåpentligvis kan vi gjøre vår beste kamp sammen i dag. Tror alle på laget gleder seg veldig mye etter hard jobb siden mai, sier han.

Nå skal det spilles om poeng

Herrene har spilt fem treningskamper mot god motstand der prestasjonene har variert både fra kamp til kamp og underveis i kampene. Men i ettermiddag skal det kjempes om sesongens første poeng, og da har det ikke lenger noen betydning om hva som har skjedd de tidligere kampene.

Vi avslutter med noen ord fra herrenes hovedtrener Jonas Boväng før dagens kamp.

– Sist möttes vi i en träningsmatch, vi höll jämna steg målmässigt i 2 perioder. Nu handlar det om tävlingsmatch, och riktiga poäng att spela om. Det är något helt annat när man bryter ner det i detaljer. Greåker är favoriter och kommer säkert trycka ner oss en hel del. Men vi känner oss trygga i det, och kommer ställa frågor tillbaka. Vi får se hur mycket dom går upp och pressar, men väljer dom att göra det så är vi redo, sier han.

Jonas Boväng. Foto: Tor Anders Dalland

– Vi har mycket karaktär i laget, och vi tror på oss själva, vår grej. Vi måste fortsätta att tävla i alla situationer. Spela tillsammans byte för byte. Det har varit en otroligt bra försäsong, vi kommer växa och bli starkare, tryggare tillsammans. Vi har ett tydligt spelsystem och ställer samma krav på alla. Göra jobbet är A och O. Allas drivkraft är att vinna. Vägen dit är mer intressant än hur det ser ut nu i september mot efter jul. Noggrannhet och tålamod ger oss den utvecklingen vi strövar mot, avslutter han.

Kampen vises på Joymo

Se kampen her (fra kr 59)

← Tap mot Greåker i serieåpningen   |   Ledige billetter til Greåker – Gjelleråsen →