Forza Fighters

Et steg i riktig retning

Søndag ettermiddag var herrene i aksjon mot Tunet til helgens andre treningskamp, og den fjerde totalt i løpet av de siste åtte dagene. Lagene møttes også i Høyenhallen forrige søndag der herrene tapte med store sifre. Styrkeforholdet mellom lagene var imidlertid ikke like stort som resultatet tilsa den kampen, så det var definitivt håp om en betydelig bedre prestasjon i denne kampen.

TRENINGSKAMP NR. 4

LIHALLEN: Gjelleråsen – Tunet 4-9 (1-2, 2-3, 1-4)

Fulgte hverandre tett i begynnelsen

Herrene gikk inn til denne kampen med et ønske om å forbedre den defensive prestasjonen sammenlignet med de tidligere treningskampene man har hatt. Likevel var det Tunet som tok ledelsen 1-0 før fem minutter var spilt, men herrene utlignet noen få minutter senere ved Henrik Amundsen. 1-1 så også ut til å bli pauseresultatet, men med fem sekunder igjen av perioden tok Tunet ledelsen 2-1.

I 2. periode utlignet Audun Hovin til 2-2 etter drøye minuttet spilt av perioden. Den stillingen holdt imidlertid ikke lenger enn i 45 sekunder før Tunet var tilbake i føringen. Deretter ventet ti målløse minutter før Henrik Amundsen utlignet med sitt andre mål for dagen. 17-åringen har fortsatt til gode å debutere i Eliteserien, men fikk virkelig vist sine kvaliteter i denne kampen. Dessverre svarte Tunet nok en gang raskt, og denne gangen tok det kun 34 sekunder før gjestene var tilbake i ledelsen.

Lagene hadde nå scoret annenhver gang siden Tunet tok ledelsen tidlig i 1. periode. Det mønsteret ble dessverre for herrenes del brutt like før pause da Tunet kontret inn 3-5 i undertall.

Tunets ledelse ble for stor

I 3. periode økte gjestene ledelsen til 6-3 tidlig i perioden, men herrene reduserte noen minutter senere ved Audun Hovin. Derifra og ut handlet det meste om Tunet som til slutt vant kampen 9-4. For Gjelleråsen sin del var dette imidlertid et skritt i riktig retning sammenlignet med prestasjonen i Høyenhallen forrige søndag, og man viste nå at man kan spille jevnt med et av Norges beste lag i to perioder.

To uker til seriestart

Etter helgens to treningskamper er det nå kun to uker igjen til seriestart i Eliteserien. Herrene har nå fått verdifull kamptrening mot god motstand, noe som trolig kommer godt med ettersom Greåker (borte), Slevik (hjemme) og Sveiva (borte) står på programmet i sesongens tre første kamper.

– Vi gör mycket bra saker i helhet i denna avslutande match mot Tunet av detta träningsläger. En första och andra period där vi håller aggressiviteten uppe. Vi skapar en bra balans med spelet med boll, forteller herrenes hovedtrener Jonas Boväng etter kampen.

– Vi pratade även om att hålla attityden till den arbetsinsats som vi kräver av varandra. Att köra hela vägen i tre perioder. Där är jag stolt idag över laget. Vi visar att vi är i bra fysisk form. Dom detaljer vi ändrade i försvarsspelet gav ytterligare en väg i rätt riktning. Fått många svar som vi ska jobba vidare med som lag. Nu är det vardag och fortsätta förbereda oss för serien mer fysiskt och spelmässigt, avslutter han.

← Thomas Hartvig tilbake i Gjelleråsen   |   Herrene tapte mot Greåker →