Forza Fighters

Līga Garklāva klar for Gjelleråsen!

Oppdatert 20. juni 2020 – med sitater fra Līga.

I dag har vi gleden av å ønske Līga Garklāva velkommen til Gjelleråsen. Līga kommer fra Grei der hun har spilt de siste fem sesongene, og dette er virkelig en stor og prestisjefull signering for Gjelleråsen. 28-åringen har blant annet spilt fire VM med Latvia (2011, 2013, 2015 og 2017) og gjort hele 156 poeng (80+76) på sju sesonger i Eliteserien med Sveiva og Grei. Līga har signert en ettårskontrakt med klubben.

KLAR FOR GJELLERÅSEN: Līga Garklāva. Bildet er lånt fra Facebook-siden GIF Fighters Damer Elite

28-åringen kom til Norge sommeren 2013 og spilte først to sesonger i Sveiva. I forkant av sesongen 2015-16 gikk turen videre til Grei og der har hun virkelig vist seg fram som en av Eliteseriens aller beste spillere de siste sesongene. Blant annet har hun vært topp 8 på poengstatistikken i hver av de fire siste sesongene, og naturlig nok vært en viktig bidragsyter til at Grei har vært et stabilt lag i toppen.

Damenes hovedtrener Kenneth Våge er naturlig nok godt fornøyd med signeringen av Līga, og hadde følgende kommentar til gif-fighters.no:

– Med Līga inn får vi en spiller som har gjort seg bemerket i dameserien i Norge i mange sesonger. Hun er en spiller som vi har lengtet etter, som både har mye rutine og erfaring. Hun er en god playmaker som ønsker å spille sine lagvenninner gode (som vi selv har fått merke), og som kan være med å veilede våre egne spillere med stor rutine og erfaring. Siden vi nå satser på å få Gjelleråsen med opp i toppen av norsk dameinnebandy, er dette en viktig spiller for oss å få med på laget. Vi har en god stamme med veldig høy treningsvilje, vi har enkeltspillere som har fått debutere på U19- og A-landslaget til Norge og vi har mange spennende og lovende spillere både på elitelaget, men også i klubben generelt. Damelaget har en veldig god lagmoral og et godt spillermiljø. Så det å få Līga inn i troppen for de med mest erfaring i laget og ikke minst de unge lovende tror jeg kan bli veldig inspirerende.

– Jeg vil påstå at dette er den største signeringen som har blitt gjort på damesiden i Gjelleråsen noen gang. Hun blir en veldig viktig og verdifull spiller for oss for at vi nå selvfølgelig skal fortsette med å bygge lag og se videre fremover, avslutter Kenneth.

Vi ønsker Līga lykke til med sesongen, og gleder oss til å følge både henne og resten av laget i den videre utviklingen mot toppen. Under kan dere lese hva hovedpersonen selv tenker om overgangen.

– Jeg ser et veldig stort potensial i GIF, vi har mange gode nye spillerne og noen mer etablerte. Det mangler litt erfaring på det høyeste nivået og flere nøkkelspillerne som klarer å avgjøre kampene. Så GIF har alle muligheter i fremtiden til å kjempe i toppen, men alle sammen må legge ned mye mer tid og jobb inn i treningene individuelt og sammen som et lag, sier hun.

– Mine ambisjoner individuelt er å være i bedre fysisk form, bidra til at laget tar poeng og hjelpe de andre på laget til å bli endra bedre innebandyspillere. For laget sin del er målet å spille bedre forsvarsspill og kjempe om topp 3 på tabellen.

– Jeg bor også rett ved Lihallen og jeg følte at det var på tide å prøve noe nytt. Jeg ble veldig overrasket over hvor seriøs og profesjonell Gjelleråsen er som klubb. Jeg ser muligheter til å bidra med min erfaring og utvikle meg videre som spiller på andre måter. Det kommer til å bli tøft, utfordrende, men kjempegøy. Jeg gleder meg til å se hvor langt vi har kommet etter en tøff treningssommer og hvordan vi skal utvikle oss utover sesongen, avslutter hun.

← Silja Berge Moe er tilbake i Gjelleråsen!   |   Andreas Falkeid om sesongoppkjøringen så langt →