Forza Fighters

– Det har sikkert vært et lite sjokk for mange

Vi er nå halvveis i mai måned, men forberedelsene til sesongen 2020-21 er likevel godt i gang hos flere av klubbens lag. Det meste av sommertreningen foregår på skianlegget i Bjønndalen, og der har blant annet herrene gjennomført tre av fire treningspass denne uka.

Les også: Første fellestrening gjennomført

For herrenes del så startet denne uka med en 3000 meter-test på friidrettsbanen på Rotnes mandag kveld. Tirsdag var det korte intervaller og styrke på programmet, mens det på onsdag var en hard økt med 100 meters-intervaller. Ukas siste fellesøkt på torsdag bestod av lengdehopp og tre intervalldrag på ett minutt, før den ble avsluttet med litt diverse styrkeøvelser helt til slutt.

GODT FORNØYDE: Patrik Bergkvist og Jonas Boväng under torsdagens trening. Foto: Tor Anders Dalland

Etter at herrene hadde avsluttet ukas siste fellestrening torsdag kveld tok vi en prat med Jonas Boväng og Patrik Bergkvist for å høre hva de hadde å si om uka som har gått.

NB! Vi har etter beste evne forsøkt å oversette opptaket fra vindkastene i Bjønndalen til forståelig norsk.

Jonas Boväng: – Jeg synes det har vært en bra start. Det har vært en bra tilstedeværelse, og folk har vist at dem vil det her. Vi har begynt med prosessen med å trene for å konkurrere. Vi jobber med saker som gjør at vi skal bli gode innebandyspillere, ingenting annet. Det har sikkert vært et lite sjokk for mange, men jo mer vi kjører, jo mer begynner folk å forstå hva vi gjør. Vi synes at vi ser en forskjell allerede nå på eksplosivitet hos enkelte spillere til tross for at vi har kjørt så få pass.

Patrik Bergkvist: – Morsomt at det kommer juniorer, og at man ser at de er veltrente også. Da henger dem med mye bedre og da blir dem akseptert i gruppen også, og det er veldig kult. Så det er bare positivt hittil. Det er ingen sutring, og alle kjører. Til eksempel den siste treningen her nå synes jeg er en styrke; Vi tenkte i utgangspunktet at det holdt med to runder med styrke, men så er det fem mann som sier at vi kjører én runde til, og det elsker jo vi. Da har vi fått inn en riktig innstilling synes jeg, og gutta begynner å forstå det som Jonas sier – at vi er nødt til å trene for å bli bedre.

Jonas: – En bra start. Nå har vi begynt på et gir. Juni måned kommer til å bli tøffere, men da er vi også sterkere så det kommer til å bli bra!

Vi takker Jonas og Patrik for praten og benytter samtidig anledningen til å ønske alle GIFere en riktig god 17. mai-helg.

← Inngått sponsoravtale med Il Padrino   |   Ny kontrakt: Thomas Zaal →