Nå er det vinn eller forsvinn

Fredag kveld fikk herrene besøk av Slevik hjemme i Lihallen for andre kamp i kvartfinaleserien. Den første kampen i Gressvikhallen endte med seier til Slevik med sifrene 6-5, så det var derfor knyttet spenning i forkant av denne kampen til hva herrene kunne få til på hjemmebane.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Slevik (06.03.20)

NM-KVARTFINALE – KAMP 2

LIHALLEN — Gjelleråsen – Slevik 6-7 (1-1, 2-1, 3-4, 0-1) sd.

Allerede fra start av var det tydelig å se at herrene hadde klare ambisjoner om å revansjere tapet fra den første kampen. I de første ti minuttene bølget spillet frem og tilbake, men foreløpig lot scoringene vente på seg. Like etter halvspilt periode fikk herrene muligheten i overtall, men klarte ikke å omsette muligheten i scoring. I stedet fikk man en ny mulighet i overtall etter at Slevik pådro seg enda en utvisning seks sekunder før den første utvisning var sonet ferdig. På forsøk nummer 2 skulle det omsider lykkes for herrene da Robin Norstrøm satte ballen i mål etter pasning fra «Pekka» Brath.

Herrene var ordentlig i dytten nå og kun 31 sekunder etter 1-0-scoringen pådro Slevik seg sin tredje utvisning i perioden. Dessverre klarte ikke herrene å øke ledelsen ytterligere så stillingen forble dermed 1-0. Slevik hadde naturlig nok ikke fått kjenne mye på ballen de siste minuttene, men greide likevel å utligne til 1-1 etter 17:24 spilt av perioden. Det var en mental nedtur for herrene som hadde hatt sine muligheter i overtall, men man greide heldigvis å holde hodet kaldt fram til pausesignalet.

I 2. periode tok Slevik over mer av banespillet og tok også en fortjent ledelse etter 9:30 spilt av perioden. Etter gjestenes ledermål våknet herrene litt til liv igjen og skapte gradvis flere og flere sjanser. Man måtte likevel vente helt til 16:53 av perioden før Linus Andersson sendte av gårde et skudd fra distanse som fant veien forbi gjestenes målvakt (ass. Axel Wallgren). Herrene hadde tydeligvis oppdaget et svakt punkt i Slevik-forsvaret for kun 35 sekunder senere fant enda et langskudd veien til nettmaskene. Denne gangen var det Robin som scoret etter ny målgivende pasning fra «Pekka». Stillingen holdt seg til pause så dermed var herrene foran med 3-2 før 3. periode!

G12 fikk hyllest i pausen

I pausen fikk Gutter 12-laget utdelt pokalen som det synlige beviset på at de er regionsmestere denne sesongen. Foran godt over 200 tilskuere på tribunen var nok dette en stor opplevelse for gutta som har vunnet samtlige ti seriekamper så langt denne sesongen. Forrige lørdag ble sesongen også kronet med gull i regionscupfinalen mot Nittedal.

JUBLET FOR SERIEMESTERSKAPET: Gutter 12. Foto: Tor Anders Dalland

Scoret annenhver gang i 3. periode

Tilbake til kampen. Herrene ledet 3-2 før 3. periode og med tanke på at man vant 3. perioden i Gressvikhallen hele 4-1 , så hadde man god grunn til å tro på seier i denne kampen. Det skulle imidlertid vise seg å bli en real utfordring for Slevik utlignet nemlig til 3-3 etter 4:41 spilt av perioden.

På stillingen 3-3 var det nå helt åpent igjen, men det tok ikke lang tid før herrene var tilbake i førersetet. Etter 7:02 spilt av perioden var det Robin som fant Anders Mellum foran mål og avslutningen til Anders satt sikkert i det lengste hjørnet. Gjestene brukte så kun 44 sekunder på å utligne til 4-4, og nå hadde kampen plutselig tatt skikkelig fyr. 23 sekunder etter Slevik sin utligning sendte nemlig kaptein «Hansa» Wilhelmsen herrene tilbake i ledelsen til 5-4 (ass. Pekka). En svært viktig scoring for herrene som dermed tok ledelsen for fjerde gang i kampen!

Tre scoringer i løpet av 1:07 gjorde at kampen hadde utviklet seg til å bli ute av kontroll for begge lag. Dette skulle vise seg å fortsette enda litt til for etter 9:26 av perioden utlignet nemlig gjestene igjen. Det stod dermed 5-5 på måltavla i Lihallen, og da tok også målfesten slutt. Stillingen holdt seg til 17:32 av perioden da Slevik fikk kontre inn 6-5. Herrene tok umiddelbart time out og var nå avhengige av å score enda et mål for å tvinge fram spilleforlengelse.

I det første minuttet etter time out-en greide man ikke å skape noen særlig muligheter, så da var siste utvei å ta ut målvakten for spill 6 mot 5. Det ga heldigvis uttelling for etter 19:19 på klokka utlignet Robin med sitt tredje mål for kvelden til stor jubel i hallen. De siste 40 sekundene rant ut i sanden og dermed var det klart for sudden death i Lihallen!

SIKRET SPILLEFORLENGELSE: Robin Norstrøm scoret hele tre ganger mot Slevik. Foto: Tor Anders Dalland

Surt tap

I sudden death hadde lagene inntil ti minutter på seg til å avgjøre kampen før en eventuell straffeslagkonkurranse. Herrene åpnet friskt og var kun centimetere unna å avgjøre kampen da «Pekka» sendte av gårde et langskudd like til side for mål. Slevik lot sin førsterekke bli stående på banen og fikk også betalt for det etter 3:10 da Stræte fant Åhlberg på bortre og dermed var kampen over.

Dette var et utrolig surt tap for herrene som virkelig hadde muligheten til å utligne serien til 1-1. I stedet står det nå 2-0 i kamper til Slevik og herrene er dermed nødt til å vinne i Gressvikhallen på onsdag for at sesongen ikke skal avsluttes allerede etter tre kamper i sluttspillet.

← Fantastisk snuoperasjon i Gressvikhallen!   |   Knepent tap i første kvartfinalekamp →