Forza Fighters

Knepent tap i første kvartfinalekamp

Onsdag kveld var det endelig klart for første kvartfinalekamp mellom Slevik og Gjelleråsen. Herrene endte som det fleste sikkert har fått med seg på 6. plass i seriespillet, mens motstander Slevik tok bronsen etter å ha vært utenfor topp 3 forrige sesong.

Klikk her for kampside: Slevik – Gjelleråsen (04.03.20)

NM-KVARTFINALE – KAMP 1

GRESSVIKHALLEN — Slevik – Gjelleråsen 6-5 (3-0, 2-1, 1-4)

Det var bra trykk i kampen fra start av, og herrene hadde et par gode muligheter i åpningsminuttene. Dessverre lyktes man ikke med å få det viktige førstemålet, og Slevik tok gradvis mer og mer over. Etter 8:57 kom 1-0-scoringen til hjemmelaget før de fire minutter senere la på til 2-0. Herrene sleit nå med å henge med på Slevik sitt tempo og ble løpende mye imellom. En rekke balltap på offensiv banehalvdel gjorde at Slevik fikk flere gode kontringsmuligheter og det var nettopp dette man ble straffet for da vertene økte ledelsen til 3-0 etter 14:13 spilt.

Heldigvis klarte herrene å mobilisere defensivt de siste fem minuttene slik at stillingen forble 3-0 også ut perioden.

Etter en svak avslutning på 1. periode tente Robin Norstrøm håpet da han reduserte til 3-1 kun 39 sekunder inn i perioden (ass. Pekka Brath). Bare sekunder senere pådro Slevik seg også kampens første utvisning, og herrene hadde dermed en gyllen mulighet til å redusere hjemmelagets ledelse ytterligere. Dessverre klarte man ikke å treffe mål på avslutningene, og i stedet for redusering til 3-2 så kontret Slevik inn 4-1 kun 26 sekunder etter at overtallet var over.

Da 5-1-scoringen kom like før halvspilt periode så det plutselig svært vanskelig ut for herrene med tanke på seieren i denne kampen, og resten av perioden bar også preg av et Slevik-lag som ønsket å holde kontroll på kampen med liten risiko offensivt. Herrene hadde riktignok to gode muligheter i overtall ved Robin, men dessverre gikk begge avslutningene utenfor stengene.

Nære opphenting i 3. periode

Herrene startet perioden med 1:58 i undertall etter en sen utvisning før pause. Dersom man skulle komme tilbake igjen i denne kampen var man avhengige av å holde tett bakover i dette undertallsspillet, og det greide man på strålende vis. Like etter utvisningen var det nok en gang herrene som fikk muligheten i spill 5 mot 4. På tredje forsøk skulle det omsider lykkes i overtall for det tok nemlig kun ett sekund før Henrik Bredli reduserte til 5-2 på det påfølgende frislaget etter utvisningen (ass. Robin).

Slevik var på langt nær like solide fra start av i denne perioden som i de to første, og kun 47 sekunder senere reduserte herrene på et nytt frislag da Axel Wallgren scoret på en retur fra hjemmelagets målvakt (ass. Andreas Lindberg). Nå bølget det fram og tilbake og etter 4:11 av perioden økte Slevik ledelsen til 6-3. Dette var en liten kalddusj for herrene etter de to tidlige scoringene, men det tok heldigvis bare 38 sekunder før Axel reduserte ledelsen igjen til 6-4!

Kampen var på dette tidspunktet langt mer åpen og hendelsesrik enn i de to foregående periodene, og det skulle bli enda mer spenning da herrene fikk sin fjerde mulighet i overtall etter 8:46. Etter et par bom i første del av overtallet kom til slutt reduseringen da Robin trampet inn fra venstrekanten og satte sitt andre mål for kvelden (ass. Pekka). Det var da spilt kun 10:07 av perioden, så det fortsatt et hav av tid igjen til å utligne Slevik sin ledelse.

Til tross for at det kun var ett mål opp klarte man ikke å skape de helt store sjansene mot Slevik-målet. Hjemmelaget hadde forholdsvis god kontroll defensivt helt til herrene tok time out med 1:32 igjen på klokka. I spill 6 mot 5 fikk også Pekka av gårde et skudd fra distanse, men forsøket ble akkurat avverget av hjemmelagets målvakt. Dermed måtte herrene ta til takke med tap i den første kampen.

Ny mulighet på fredag

Tap i den første kampen er absolutt ingen krise for herrene. Man kan ta med seg en svært god avslutning på kampen der man faktisk slo Slevik 4-1 i 3. periode. Med lignende innsats i Lihallen på fredag bør det være gode muligheter for å utligne serien i den kampen, men da kreves det at man ikke havner ned på det samme bunnivået som man hadde særlig på slutten av 1. periode.

← Nå er det vinn eller forsvinn   |   Kommende sesongs trenerteam er klart →