Tapte stort i Skjeberghallen

Lørdag ettermiddag tok herrene turen til Skjeberghallen for kamp mot Sarpsborg. Dette var siste seriekamp denne sesongen og faktisk også herrens 400. seriekamp totalt på øverste nivå.

Uansett utfall var det klart at herrene ville ende på 6. plass denne sesongen, mens det for Sarpsborg sin del var betydelig mer å spille om. Med seier mot herrene i tillegg til tre poeng for Greåker mot Sveiva ville østfoldingene klatre opp på 4. plass.

Klikk her for kampside: Sarpsborg – Gjelleråsen (29.02.20)

SKJEBERGHALLEN — Sarpsborg – Gjelleråsen 9-2 (1-2, 3-0, 5-0)

Herrene stilte med et ganske redusert mannskap til denne kampen, men var hang likevel godt med innledningsvis mot Sarpsborg. Det var likevel vertene som tok ledelsen 1-0 etter 5:46, men herrene svarte kun noen få minutter senere da Robin Norstrøm fant veien til nettmaskene i spill 5 mot 4 (ass. Pekka Brath). Etter 15:27 av perioden tok herrene også ledelsen 2-1 ved Axel Wallgren (ass. Oskar Rist). Stillingen holdt seg perioden ut og dermed kunne herrene gå til pause med ledelse 2-1.

Raknet siste halvdel av kampen

Første halvdel av 2. periode skjedde det svært lite og det var først etter 10:46 at periodens første scoring kom. Dessverre for herrene var det hjemmelaget som utlignet til 2-2 før de halvannet minutt senere også la på til 3-2. Like før pause kom også 4-2 i spill 4 mot 4 og dermed hadde herrene plutselig en svært tøff oppgave foran seg.

Etter en skuffende avslutning på 2. periode skulle det utvikle seg til å bli en blytung 3. periode sett med GIF-øyne. Sarpsborg økte nemlig ledelsen til 5-2 i undertall allerede 51 sekunder inn i perioden. De neste ti minuttene endte målløse før Sarpsborg avsluttet kampen med å score hele fire mål i løpet av de siste sju minuttene. Dermed endte det til slutt med 9-2-tap for herrene denne ettermiddagen, mens det for Sarpsborg sin del ble en fin avslutning på seriespillet med 4. plass ettersom Sveiva tapte for seriemester Greåker.

Kvartfinaler mot Slevik

Herrene ledet altså 2-1 etter halvspilt kamp, men avsluttet med å tape de siste 30 minuttene hele 8-0. Vi får håpe at dette bare var et lite arbeidsuhell for allerede på onsdag starter NM-sluttspillet. Etter at Greåker valgte Fredrikstad og Tunet ønsket å møte NOR 92 så ble herrene valgt som motstander av serietreer Slevik.

Lagene møtte hverandre også i kvartfinalene så sent tilbake som i 2018. Den serien vant Slevik 3-0 i kamper så herrene er utvilsomt underdogs i forkant av denne serien. Vi skal likevel ikke glemme at herrene har avsluttet sesongen svært solid med seks seire på åtte kamper etter juleferien, så det borger med andre ord for en spennende kvartfinaleserie som starter i Gressvikhallen førstkommende onsdag.

← Kommende sesongs trenerteam er klart   |   Slo Sveiva for første gang siden 2015! →