Forza Fighters

Slo Sveiva for første gang siden 2015!

Onsdag kveld var det duket for lokaloppgjør da herrene fikk besøk av Sveiva hjemme i Lihallen. Dette er to lag som har hatt mange jevne og spennende kamper oppigjennom årene, men de siste sesongene har Sveiva hatt et solid overtak i disse kampene med seier i de åtte siste møtene.

Så langt denne sesongen har herrene variert veldig i prestasjonene. Spesielt før jul sleit man med å plukke jevnt med poeng noe som gjorde at det på et tidspunkt så kritisk ut med tanke på en plass i sluttspillet. Heldigvis har man funnet formen i 2020, og før denne kampen stod man med 5 av 6 seire etter juleferien. Det gjorde at denne kampen var relativt åpen på forhånd.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Sveiva (26.02.20)

LIHALLEN — Gjelleråsen – Sveiva 6-5 (0-0, 4-3, 2-2)

Allerede fra start av var det tydelig at dette kom til å bli en jevnspilt kamp. Tempoet var ikke all verden, og lagene var litt mer forsiktige offensivt enn normalt. Herrenes målvakt Philip Rudningen kom godt i gang med en rekke gode redninger, mens Sveiva sin målvakt reddet samtlige 13 skuddforsøk fra herrene. Dermed var stillingen 0-0 etter de første 20 minuttene.

To kanonskudd fra «Pekka»

Etter en litt tam 1. periode tok kampen plutselig ordentlig fyr etter pausen. Allerede etter 1:02 sendte Per Christian Brath av gårde en suser i lengste kryss, og dermed ledet herrene 1-0 (ass. Robin Norstrøm). Dessverre for herrene våknet også Sveiva til live denne perioden og snudde kampen med to scoringer tidlig i perioden. Dette var en liten nedtur for herrene, men like før halvspilt periode fikk man muligheten i spill 5 mot 4. Der fikk vi se kampens høydepunkt da «Pekka» limte ballen i krysset fra distanse (ass. Andreas Lindberg).

Dette ga utvilsomt herrene selvtillit og kun 51 sekunder senere kom 3-2-scoringen ved Henrik Bredli (ass. Even Rogne). Dette var Bredli sitt første mål etter comebacket tidligere denne sesongen og et perfekt tidspunkt å gjøre det på. Etter scoringen ble det litt ampert mellom flere spillere på begge lag, og det skulle vedvare resten av kampen.

Etter 16:06 var det Axel Wallgren som økte ledelsen til 4-2 etter pasning fra Thomas Zaal, og igjen ble det konfrontasjoner mellom flere av spillerne etter at ballen ble satt i mål. Denne gangen gikk det i herrenes favør og man fikk umiddelbart muligheten i overtall. Sveiva holdt unna i sitt undertall og da herrene ikke klarte å finne plassene sine etter utvisningen kunne gjestene kontre inn reduseringen til 4-3. Etter en svært hektisk periode ledet herrene med ett mål, men man skal aldri avskrive Sveiva.

Holdt akkurat unna i sluttsekundene

I 3. periode brukte gjestene kun 2:39 på å utligne til 4-4. Herrene hang litt i tauene nå og det kunne fort stått 4-5 like etter. I stedet kombinerte Axel og Zaal igjen offensivt og førstnevnte scoret sitt andre for kvelden etter seks minutter av perioden. Herrene gjorde en heroisk innsats defensivt og blokkerte skudd på skudd fra Sveiva. Det ville seg ikke helt for gjestene i denne kampen og da kom i stedet 6-4 etter 13:50 ved «Hansa» Wilhelmsen (ass. Lindberg).

Ledelsen holdt seg lenge, men da 45 sekunder gjenstod kom reduseringen til Sveiva i spill 6 mot 5. Det ble dermed en svært dramatisk avslutning på kampen, men da det gjenstod 2-3 sekunder igjen greide herrene å blokkere det siste skuddet ut til innslag. Med ett sekund igjen så det ut til å være avgjort, men Sveiva klarte utrolig nok å sette opp et direkteskudd midt i slottet som fant veien i det lengste hjørnet. Heldigvis krysset ikke ballen målstreken før sluttsignalet så dermed kunne herrene juble for seier med sifrene 6-5!

Avslutter seriespillet mot Sarpsborg

Herrene står nå med fire strake seire og har vunnet imponerende 6 av 7 kamper så langt i 2020. Forrige seier mot Sveiva kom helt tilbake til 21. november 2015 (seier 7-3), så dette var utvilsomt en svært etterlengtet seier. Seieren hadde ikke noe å si for tabellplasseringen ettersom man uansett blir nummer 6, men det var viktig for selvtilliten inn mot NM-sluttspillet som starter neste uke.

Siste seriekamp spilles mot Sarpsborg i Skjeberghallen førstkommende lørdag. Dette blir siste test før sluttspillet for begge lagene, men der Sarpsborg har muligheten til å klatre opp på 4. plass med seier dersom Sveiva taper sin kamp mot Greåker. Det blir med andre ord en spennende avslutning på Eliteserien 2019-2020!