Forza Fighters

Tre strake seire for herrene!

Lørdag ettermiddag var det duket for kamp om sjetteplassen i Eliteserien da herrene fikk besøk av NOR 92. Begge lag stod med 26 poeng før denne kampen, men herrene hadde til gjengjeld én kamp mindre spilt. Det omvendte oppgjøret i Mjøndalshallen før jul endte med seier 6-2 til herrene så dette var definitivt en kamp man hadde gode muligheter til å vinne.

Til denne kampen hadde herrene også mange spillere ute. Lista er lang med navn som Audun Hovin, Christian Kragerud, Lasse Robøle (karantene), Petter Robøle, Mads Rongsjord, Petter Ulven og Thomas Zaal for å nevne noen.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – NOR 92 (22.02.20)

LIHALLEN — Gjelleråsen – NOR 92 6-4 (1-1, 1-1, 4-2)

I begynnelsen av kampen sleit begge lag med å skape de helt store sjansene, men da herrene fikk overtall etter 9:28 ble muligheten utnyttet godt. Det tok nemlig kun 15 sekunder før Axel Wallgren sendte herrene i ledelsen med sitt 12. mål for sesongen (ass. Gustav Karlsson). NOR 92 svarte imidlertid raskt og da lagene gikk til pause var stillingen 1-1.

Nytt PP-mål og sjansesløseri

I 2. periode tok herrene mer over, men greide ikke å ta vare på sjansene offensivt. I stedet var det NOR 92 som tok ledelsen 2-1 like før halvspilt periode. Etter 12:12 spilt av perioden fikk herrene en ny mulighet i overtall, men greide ikke å utligne gjestenes ledelse. Det tok imidlertid kun fire sekunder etter at gjestene ble fulltallige før herrene fikk en ny mulighet i spill 5 mot 4 og denne gangen satt utligningen til 2-2 ved Gustav (ass. Axel). I likhet med 1. periode endte også denne perioden 1-1, og dermed var det helt åpent før de siste 20 minuttene.

Gustav snudde kampen

I 3. periode var det NOR 92 som tok ledelsen etter 4:27, men Robin Norstrøm svarte kun 26 sekunder senere med et velplassert skudd fra venstrekanten (ass. Henrik Bredli). Gjestene fra Drammen var betydelig mer med spillemessig, og like før halvspilt periode tok de også ledelsen for tredje gang i kampen. Herrene måtte dermed jage et nytt utligningsmål, men NOR 92 hadde foreløpig god kontroll.

Herrene fortsatte jakten på utligningsmålet og en av de som kom inn fra benken var Anders Mellum. Dette var Anders sin første kamp i Eliteserien siden høsten 2017, men det ble ikke mål for mellomste bror Mellum i denne kampen. I stedet tok Gustav saken i egne hender da han utlignet til 4-4 etter 13:21 av perioden, før han fulgte opp med å sende herrene i ledelsen 5-4 etter 15:18.

SNUDDE KAMPEN: Gustav Karlsson snudde kampen for herrene med to mål på slutten av 3. periode. Foto: Tor Anders Dalland

Med i underkant av to minutter igjen å spille pådro Gustav seg også en utvisning, og herrene var dermed avhengige av å holde unna med én mann mindre resten av kampen. NOR 92 tok noe overraskende ikke ut målvakten for spill 6 mot 4, og da Axel og Andreas Lindberg kombinerte etter et balltap fra gjestene satt sistnevnte spikeren i kista til 6-4 med 19 sekunder igjen på klokka!

Sveiva hjemme venter

Etter lørdagens seier mot NOR 92 har herrene sikret 6. plassen denne sesongen. Selv om NOR 92 er tre poeng bak vil herrene uansett ende foran på innbyrdes oppgjør. Nå gjenstår det to tøffe kamper igjen av seriespillet der Sveiva kommer på besøk til Lihallen førstkommende onsdag, før man avslutter seriespillet i Skjeberghallen mot Sarpsborg på lørdag. Det er med andre ord mye å glede seg til resten av sesongen, og etter serien spilles ferdig på lørdag venter det noen spennende uker med NM-kvartfinaler!

← Slo Sveiva for første gang siden 2015!   |   Fem GIF-lag klare for finale i regionscupen! →