Forza Fighters

Sikret sluttspillsplassen mot Vålerenga

Før lørdagens kamp mot Vålerenga hadde det gått hele 24 dager siden herrene sist var i aksjon i Eliteserien. I det omvendte oppgjøret i høst tapte herrene 10-5 mot et effektivt Vålerenga-lag, men herrene gikk likevel inn til denne kampen som store favoritter.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Vålerenga (15.02.20)

LIHALLEN — Gjelleråsen – Vålerenga 10-4 (0-1, 6-1, 4-2)

Vi har sett det før, men nok en gang befant herrene seg bakpå i målprotokollen etter de første 20 minuttene. Dette er 14. gang på 19 kamper denne sesongen at man ligger under etter 1. periode, og en trend man definitivt bør jobbe hardt med å snu før de tre siste seriekampene.

Etter at Vålerenga økte ledelsen til 2-0 tidlig i 2. periode slo herrene omsider på bryteren, og med tre mål i løpet av 2:42 var man plutselig i ledelsen for første gang i kampen. 3-2-målet kom ved Lasse Robøle – som scoret sitt første mål i Eliteserien. Også etter ledermålet fortsatte herrene å skape store sjanser mot gjestenes mål, og det resulterte i hele tre nye scoringer slik at man gikk til pause med ledelse 6-2.

Strengt rødt kort

Helt på tampen av perioden oppstod det en konfrontasjon mellom Lasse Robøle og Vålerengas kaptein Patrick Martinsen. Situasjonen endte med at Lasse ble tildelt kampstraff 3, mens Vålerengas kaptein «kun» fikk 2 min for hardt spill. Dommernes avgjørelse virket svært streng der og da, og etter å ha sett videobilder i ettertid er det vanskelig å forstå at dette skulle resultere i en kampstraff 3.

FIKK RØDT KORT: Lasse Robøle fikk kampstraff 3 på tampen av 2. periode. Foto: Tor Anders Dalland

Til tross for rødt kort og fem minutter med fire spillere hadde herrene fortsatt god kontroll på kampen. Tidlig i 3. periode økte man attpåtil ledelsen til 7-2 i undertall da Andreas Lindberg var sikker alene med gjestenes målvakt. Midtveis i perioden skapte Vålerenga ny spenning i kampen med to reduseringer, men nærmere enn dette kom aldri gjestene. Gustav Karlsson satte nemlig 8-4 med fire minutter igjen og det siste som var igjen av spenning var nå borte.

Gjestene tok likevel ut målvakten for spill 6 mot 5 de siste minuttene, men det resulterte bare i at herrene scoret to ganger i åpent mål. Herrene kunne dermed juble for seier 10-4!

Sikret sluttspillsplassen

Med seier i denne kampen klatret herrene opp til 6. plass på tabellen med 26 poeng, og ettersom Akerselva tapte 10-3 mot Greåker tidligere på dagen betydde det at man samtidig sikret seg en plass i NM-sluttspillet. Dette er 19. sesongen på rad at Gjelleråsen/Holum kvalifiserer seg for NM-sluttspillet!

SPEKTAKULÆRT MÅL: Robin Norstrøm scoret sitt første Eliteserie-mål for sesongen med et såkalt «lacrosse-move». Foto: Tor Anders Dalland

Tre tøffe kamper gjenstår

Med lørdagens seier har herrene nå vunnet fire av fem kamper etter juleferien. Man har riktig nok kun møtt lag under seg på tabellen, så det blir spennende å se om man klarer å opprettholde de gode resultatene når NOR 92 (7. plass), Sveiva (4. plass) og Sarpsborg (5. plass) venter i de tre siste kampene før sluttspillet.

Feil på kampskjemaet

Det ble også ført feil på kampskjemaet i forbindelse med både kampstraffen til Lasse Robøle og Thomas Zaal sin 2+10 minutter. Ved begge anledningene ble spilleren som sonet utvisningen – i dette tilfelle Ådne Mellum (5 min) og Kjetil Bratland (2 min) – ført opp med minutter på statistikken. Herrene endte derfor opp med totalt 34 utvisningsminutter, mens de i realiteten «bare» skulle hatt 27.

← Fem GIF-lag klare for finale i regionscupen!   |   G12 er seriemestere! →