Tilbake på vinnersporet mot Fredrikstad!

Onsdag kveld fikk herrene besøk av tabellnabo Fredrikstad hjemme i Lihallen. Etter lørdagens tap mot Akerselva var man nærmest avhengige av å plukke tre poeng i denne kampen for å holde Fredrikstad og Akerselva bak seg i kampen om de siste sluttspillsplassene.

Til denne kampen var både Robin Norstrøm og «Pekka» Brath spilleklare, mens Axel Wallgren var tilbake igjen i troppen etter å ha sonet ferdig utestengelsen han fikk i kampen mot Sandnes.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Fredrikstad (22.01.20)

LIHALLEN — Gjelleråsen – Fredrikstad 7-1 (0-1, 5-0, 2-0)

Til tross for en treg start på kampen i 1. periode skulle det til slutt bli en svært komfortabel seier for herrene denne kvelden. Spesielt i 2. periode var man svært effektive offensivt, og selv om stillingen var 5-1 før de siste 20 minuttene var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Fredrikstad klarte aldri å sette herrene under ordentlig press, og med en storspillende Philip Rudningen mellom stengene så holdt herrene nullen de siste 54:30 av kampen!

SCORET TO MÅL: Axel Wallgren. Foto: Tor Anders Dalland

Offensivt var Axel Wallgren (2 mål, assist), Audun Hovin (2 mål) og Mads Rongsjord (2 mål) fremtredende for herrene, men også «Pekka» Brath fikk vist seg fram for de fremmøtte i Lihallen med både scoring og målgivende fra backplass. Det var med andre ord mye positivt å ta med seg fra denne kampen for herrenes del, og det var også godt å se at man klarte å holde tempoet oppe gjennom 60 minutter.

TILBAKE I GRØNT: Per Christian Brath og Robin Norstrøm. Foto: Tor Anders Dalland

Scoret endelig på straffeslag

På stillingen 3-1 i 2. periode fikk herrene muligheten til å øke ledelsen på straffeslag. Så langt denne sesongen har man hatt en elendig uttelling på straffeslag og stod faktisk med null mål på sju forsøk så langt denne sesongen. Men i onsdagens kamp var Axel sikker i duellen med Fredrikstads målvakt, og brøt dermed herrenes rekke på sju bom.

Sveiva i Lihallen neste test

Med onsdagens seier klatret herrene opp på 23 poeng. Ettersom NOR 92 slo Akerselva 6-5 tidligere på kvelden befinner man seg fortsatt på 7. plass på tabellen, men har nå seks poeng ned til Fredrikstad og Akerselva som ser ut til å kjempe om den siste sluttspillsplassen.

Eliteserien har nå et opphold fram til februar grunnet G19-NM og landslagssamlinger de to neste helgene. Herrene skal dermed ikke i aksjon før lørdag 8. februar da Sveiva kommer på besøk til Lihallen. Det blir en spennende kamp og er virkelig noe å se fram til for herrene når man nå går inn i en lengre treningsperiode.

← NM i 15-årsklassene denne helgen   |   Trio med nesten 600 poeng i Eliteserien vender tilbake til Gjelleråsen! →