Forza Fighters

Herrene startet året med seier!

Lørdag ettermiddag var herrene på plass i Harstad i årets første kamp. 2019 ble avsluttet med fire strake tap, så det var derfor viktig med en seier i denne kampen for å få en god start på det nye året!

I det omvendte oppgjøret i høst vant herrene hele 16-6, men mye har skjedd siden den gang og det er heller ingen hemmelighet at Harstad hjemme og borte er to helt forskjellige lag.

Klikk her for kampside: Harstad – Gjelleråsen (04.01.20)

 

HARSTADHALLEN — Harstad – Gjelleråsen 10-13 (5-3, 2-4, 3-6)

Denne kampen skulle vise seg å bli en eneste lang berg- og dalbane der begge lag svingte fra det helt store til det begredelige. I 1. periode var det Harstad som var mest effektive, og kunne dermed gå til pause i ledelsen 5-3.

Etter pausen fortsatte vertene målfesten og ledet faktisk hele 7-3 etter 6:12 spilt av perioden. Herrene klarte heldigvis å ta seg sammen etter dette og fire scoringer på rappen sørget for at det stod 7-7 etter to perioder.

I 3. periode fulgte lagene hverandre til det stod 9-9. Herrene hadde nå spilt seg tilbake igjen i kampen for fullt, men etter 10:55 av perioden tok Harstad ledelsen 10-9. Det måtte nå en ny mobilisering til for å snu kampen, og det klarte faktisk herrene å få til. Med 34 sekunder igjen å spille satte Audun Hovin spikeren i kista med 10-13 i tomt bur. Dette var for øvrig Audun sitt fjerde mål i kampen!

Foruten Audun sine fire mål var også Kjetil Bratland fremtredende for herrene offensivt med sine 5 poeng (2+3).

«Gammel» debutant

I fravær av Philip Rudningen var det Tommy Svendsen som dannet målvaktsteamet sammen med Tommy Fjeldaas denne kampen. Herrene avgjorde som nevnt kampen helt på slutten, men med 26 sekunder igjen å spille tok herrene time out. Etter time outen fikk «T-Dog» muligheten til å stå resten av kampen og fikk dermed sin velfortjente Eliteserie-debut i en alder av 47 år!

Seks hjemmekamper på rad

Med tre poeng i Harstad klatret herrene opp på 17 poeng. Det er i skrivende stund svært jevnt mellom 6. og 9. plassen på tabellen, så hvert poeng man klarer å kjempe til seg kan bli svært verdifulle når vi teller opp etter 22 serierunder. Det positive nå er at herrene skal spille sine seks neste kamper hjemme i Lihallen. Grunnen til det er raset som rammet Li-området i høst. Man ble da enige om å bytte om rekkefølgen på det som skulle vært hjemmekamper til bortekamper og vice versa.

I de tre neste kampene møter man henholdsvis Sandnes, Akerselva og Fredrikstad, så det er ingen tvil om at det er tre lag der herrene har gode muligheter til å plukke med seg poeng!

← Eli Næssan Linna tatt ut til Polish Cup!   |   Gothia Cup 2020 starter i dag! →